Du Bör Nog Köpa en Set-top Box eller en Streaming-Dongeln, Oavsett Vilken TV Du Har

32
Article preview thumbnail

Slaget om TV-Boxar: Android vs Apple vs Amazon vs Roku

Om du är i marknaden för en liten liten svart ruta till bild under ditt vardagsrum…

Läs mer läs

Få bättre programvara

TV-tillverkarna inte kan enas om en standard OS för att använda för sina smarta funktioner—naturligtvis på grund av att de inte kan! Om du vill veta att du får en säker, regelbundet uppdaterade ombord OS, gå med en dongel eller laptop.

Vi kommer inte att köra igenom hela historien om smarta tv-apparater, men just nu Sony satsar på Android-TV, Panasonic är att hålla sig med en omgjord version av den nu nedlagda Firefox OS tills det fungerar ut en väg framåt, Hisense och TCL använder Roku, Samsung gynnar sin egen Tizen OS, och LG är flaggar för webOS.

Många av dessa operativsystem saknar starkt stöd från sina respektive utvecklare, och även när de gör det, det är upp till TV-tillverkare för att se till att uppdateringar som faktiskt blir din apparat. Resultatet är att TV-baserade operativsystem tenderar att bli svårare att använda och långsammare än deras smart box motsvarigheter.

TV-tillverkare har långsamt blivit bättre på att rulla ut uppdateringar till programvaran när marknaden har mognat, så är situationen bättre (inte minst på grund av att vissa Tv-apparater nu kör samma program, som Android TV och Roku, som du får på lådor och HDMI-pinnar). Som sagt, du kommer inte att få samma hastighet eller frekvens av fläckar, eller samma stöd från tillverkaren för äldre maskinvara, eftersom du kommer från en smart box eller dongel.

Få alla de appar du vill

Utvecklare och tillverkare stöd för infödda smart TV-Os är ojämn, och även en hel del av de stora tv-program finns i hela styrelsen, uppdateringar för de kan vara långsamma med att rulla ut och vagn när de anländer. I skrivande stund, det är ingen Spotify på LG-apparater, nr Google Play Filmer & TV om Panasonic apparater, och så vidare och så vidare. Även om något som Netflix finns tillgängligt i hela styrelsen, upplevelsen är inte densamma överallt.

Få mer för mindre pengar

Om du investerar i en smart-TV: n, vi skulle säga att fokusera på skärmen specifikationer och kvalitet och lämna smarts till en separat enhet. Det säger sig självt att en liten plug-in HDMI-sticka eller en fullfjädrad set-top-box kommer att kosta dig mindre än en hel tv-apparat, och det kan mycket väl räcka längre. Google har släppt tre Chromecasts i fyra år, och det första som fortfarande fungerar perfekt.

SHARE