Der rent Faktisk Ejer Dit Indhold, Når Du Sende Det til Web

39
Billede: Michael Hession/Gizmodo

Tak til de mange muligheder på nettet, kan du få dit indhold op, og foran et publikum af millioner på få sekunder—men det betyder ikke nødvendigvis betyder, at du stadig ejer dette foto af din hund, når det er live. Underskriver de vilkår og betingelser, på dine foretrukne sociale netværk kan betyde, at du tilmelder væk rettigheder til denne video af dit barns birthday party, eller at søde billede, du tog på ferie. Så er her hvad du behøver at vide om ophavsret på nettet, og hvordan udstationering til dine foretrukne sociale netværk påvirker dit ejerskab af hvad du udstationering.

Hvordan ophavsretten på nettet virker

Den gode nyhed er, at ophavsretten er i bund og grund meget simpel: Når man skaber noget, fra et digt, et maleri, du ejer ophavsretten til det automatisk. Der er ingen blanketter, der skal udfyldes, og ingen hævder at gøre (selv hvis du tror, det kan være millioner værd i fremtiden, er det en god idé at få nogle form for bevis for, at du er den oprindelige skaberen af værket).

Der gælder, at nettet også, så—groft sagt—når du lægger noget op på nettet, det tilhører dig, og du kan tage skridt, hvis nogen forsøger at passere fra dit arbejde som deres.

Svaret af, hvem der ejer dit indhold er faktisk meget simpelt: Du gør.

Som per u.s. Copyright Office, vil dette instant ophavsret gælder for “originale værker af ejerskab”, herunder romaner, film, sange og arkitektur. Du kan ikke copyright fakta eller ideer, eller til de systemer, selv om du til tider kan ophavsret til den måde, de er udtryk for. Hvis du har fået en revolutionerende ny app idé, måske tage juridisk rådgivning, før du offentliggør oplysninger på din Facebook side.

Hvordan andre kan bruge dit arbejde er, hvor spørgsmålet begynder at få en smule mere kompliceret, på grund af fair use: Det lader andre folk kopiere dele af, hvad du har gjort, op til en temmelig vag og ubestemt punkt, for at kommentere eller udvikle den. Det er grunden til, uddrag af sang teksterne kan være noteret på et album review.

Vi vil ikke gå for langt ned i kaninhullet fair use-selv—her fokuserer vi på, hvem der ejer det indhold, som du sender til web, og på det mest grundlæggende niveau, du gør. Afgørende er dog, at det afhænger også af den platform, du bruger til at skrive hvad du indsender, og at du er nødt til omhyggeligt at kontrollere de vilkår og betingelser af platforme i spørgsmålet.

Vilkår og betingelser

Billede: Screenshot

Har du stadig ejer ophavsretten på ferie billeder du uploader til Facebook? Ja, du gør. Men ved at overføre dem til Facebook ‘ s servere, eller andre sociale netværk eller platform, du giver væk en licens til at genbruge disse billeder til forskellige formål, og du vil ikke få en øre tilbage.

For Facebook, det er en “ikke-eksklusiv, overførbar, som kan gives i underlicens, royalty-fri, verdensomspændende licens”, for Twitter, det er en “verdensomspændende, ikke-eksklusiv, royalty-fri licens (med ret til at viderelicensere)”, og for Instagram er det en “en ikke-eksklusiv, fuldt betalt og royalty-fri, overdragelig, underlicenseres, verdensomspændende licens”. Som du kan se, at det komplekse sprog, der anvendes, er mere eller mindre den samme på tværs af alle disse netværk.

Hvis disse betingelser lyd vage, de er meningen at de giver i bund og grund kan lide på Facebook, Twitter og Instagram juridiske pusterum til at arbejde på den måde, de ønsker det. Det betyder at Facebook kan sende et af dine billeder i news feed eller Twitter kan lade en retweet dit foto, eller Instagram kan vise en af dine indlæg i en hashtag søg, uden at betale dig eller krænker din ophavsret.

På ingen tid gøre du mister ophavsretten til dit foto eller en video, eller poetisk status opdatering. Hvis nogen trækker dit foto fra Facebook og bruger det på deres egen hjemmeside, uden tilladelse, du kan søge retsmidler. Og de fleste platforme, inklusive de tre vi har nævnt, vil have en ekstra privacy policy de lover at stå ved—med andre ord, ingen kan se dine billeder eller indhold, medmindre du vil have dem til.

Som kedsomhed-fremkaldende, som den kunne være, er det vigtigt at tjekke de vilkår og betingelser for hver platform, som du offentliggør på, plus de vilkår og betingelser for alle tilsluttede programmer eller tjenester, du bruger på toppen, som normalt har regler for deres egne. I næsten alle tilfælde, du beholder ophavsret, medmindre du give det væk gennem nogle specifikke licenser som Creative Commons-0.

Hvordan dit indhold kan blive brugt

Billede: Screenshot

Copyright, så næsten altid forbliver med dig. Men det betyder ikke, at du altid har kontrol over, hvordan dine billeder, videoer, og andre typer af indhold bliver brugt, tak til de licenser, som du accepterer, når du tilmelder dig en ny service.

I det hele taget, Facebook, Twitter, Instagram og andre lignende ydelser, der bare ønsker at være i stand til at bruge dit indlæg på tværs af platformen uden juridisk bøvl, men afgørende, at de forbeholder os også retten til at videregive de samme deal, til hvem de vælger.

Nogle gange er det fint du ønsker at bruge IFTTT til at kopiere over dine Facebook-billeder til Twitter—men det efterlader en gråzone, hvor man ikke altid kan være sikker på, hvor dit indhold er at få licens og sublicenseret ud på nettet. Tredjeparts-selskaber, at sætte sig ind i API ‘ en sociale netværk kan ikke være så etisk som du gerne vil have dem til at være.

Betyder det, at de store netværk kan potentielt licens ud af dit indhold til andre steder, gratis? Ja. Ville der egentlig ske? Sandsynligvis ikke. Ikke alene er disse platforme i et afhængighedsforhold til deres privatliv politikker, som vi nævnte før, så Facebook ikke vil videregive private billeder af dit barn til en stock photo service—brugeren modreaktion, der vil ledsage et sådant skridt ikke er værd at uanset hvilke indtægter, der kan komme i.

Vi kan desværre ikke give dig hårde og hurtige regler om, hvordan de store sociale platforme kunne licens ud af dit indhold, og selv hvis vi kunne, ville de sandsynligvis ændre sig i morgen. Som med indsamling af data og bruger sikkerhed, har du hovedsagelig stole på dem til at bruge dit indhold ansvarligt, selv om copyright og ejerskab altid blive hos dig.

Beskytte dine indlæg

Billede: Facebook

Vi vil ikke gå gennem hver platform og sted derude, men kig i de vilkår og betingelser, og være særlig opmærksom på de licenser, du tildeling og enhver underlicenser, der er tilladt efter denne. Hvis du virkelig ønsker at holde dine essays, film og fotos sikre mod misbrug, da din bedste chance er at holde dem offline, eller være vært for dem på din egen, betalte, web-hosting. Du er ved ikke at give nogen licenser til at gøre noget, så, ud over at gemme indhold på servere og vise det i et svar på en browser anmodning.

Alternativt kan du finde en tjeneste, med vilkår og betingelser, at du er tilfreds med. For eksempel, Flickr falder ind under Yahoo ‘s servicebetingelser, som fokuserer udelukkende på Yahoo’ s service: Dine billeder er licenseret “, udelukkende til det formål, som et sådant Indhold blev fremlagt eller gjort tilgængeligt”, og kan ikke være sublicenseret ud.

Hvis du er en forfatter, Medium ‘ s servicebetingelser er temmelig ligetil, og kun give den platform en licens til at være vært og få vist dine digitale skriblerier, herunder “gemme, vise, omformatere, og distribuere det”. Du er sikker fra underlicenser, selvom du kan vælge at udgive dine skriverier under en række Creative Commons regler.

Svaret af, hvem der ejer dit indhold er faktisk meget simpelt: Du gør. Hvad du har brug for til at være på vagt over for, er de licenser, du tildeling af platforme til at bruge din ophavsretligt beskyttet materiale, i overensstemmelse med deres privatliv politikker og vilkår og betingelser.

SHARE