8 Irriterande iOS 11 Problem och Hur man Hanterar Dem

49
Bild: Gizmodo

Uppdatera din ios-enhet till den senaste versionen av iOS får du de senaste funktionerna och den bästa säkerheten skydd, men det kan också föra med sig en massa buggar och problem. Sedan dess release, iOS 11 har orsakat otaliga problem, så här är en enkel referens guide till några av de frågor som du kanske ser och vad du kan göra åt dem.

Rapporter visar att iOS-11 är en särskilt bristfällig version av Apples mobila OPERATIVSYSTEM, så det är inget du kan göra om en del av problemen. Men hej, här är en start.

Att skriva “jag” autocorrects till “A”

I en av de konstigaste iOS 11 buggar som vi har sett, för en del användare att slå ett “jag” direkt autocorrects det till Ett “a” följt av en konstig symbol.

Det är inte klart exakt varför detta sker för vissa människor—kanske något har gått över styr med autokorrigering AI—men Apple arbetar på en lösning. Tills den rullar ut, kan du prova att stänga av autokorrigering via Auto-Korrigering inlägg i Inställningar (tryck på AllmäntTangentbord för att hitta den).

Du kan också välja Text Ersättare från samma undermeny, tryck på plus-knappen och ange sedan ett versalt “I” som en fras och ett litet “jag” som genväg, tryck på Spara – knappen.

Uppdatering: Ja, skulle du inte veta det, strax efter att vi publicerade det här inlägget, Apple tryckte iOS uppdatering 11.1.1, som utger sig för att fixa detta autokorrigering fråga.

Trög prestanda

Säkerhetskopiera alltid innan du återställer. Bild: Skärmdump

iOS 11 fungerar på enheter hela vägen tillbaka till den anrika iPhone 5S, och det kan bero på att uppdateringen som orsakar din telefon för att bromsa ner till en genomsökning: Det är säkert det som ett stort antal användare har rapporterat.

Den goda nyheten är att iOS 11.1 tydligen hastigheter upp allt lite, om du inte kan någonsin komma tillbaka till snappiness av iOS-10.

Att försöka kräva tillbaka en del prestanda, kan du rensa lite utrymme på din enhet (peka för iPhone Förvaring eller iPad Lagring under Allmänna Inställningar), eller göra en full backup och sedan göra en fullständig fabriksåterställning.

Musik spelare kontroll inte fungerar

Vissa användare har rapporterat problem med att få Spotify att spela bra med uppspelningen knappar på iOS-11 Control Center, och i detta fall verkar det som en app uppdateringen är allt du behöver för att få allt att fungera igen.

Användare har rapporterat problemet försvinner med den uppdaterade Spotify-app för iOS. I vissa fall, starta om telefonen och helt ta bort och sedan installera om Spotify från början var nödvändigt.

Det är en påminnelse om att det ibland buggar inuti appar kommer att orsaka din iOS-11 elände. Dessa bör gradvis försvinna när fler utvecklare push-uppdateringar för det nya operativsystemet.

Dålig batteritid

iOS låter dig upptäcka de största batteritid brottslingar. Bild: Skärmdump

Som alltid, iOS uppdatering har lett till klagomål minskar batteriets livslängd. I teorin, varje på varandra följande iOS 11 uppdateringen ska lindra batteriet laddas ur problem lite längre, som Apple optimerar koden och förbättrar dess effektivitet på enheter gamla och nya. Håll koll efter uppdateringar till programvaran och tillämpa dem så snart de visa upp. Glöm inte att uppdatera dina appar, som utvecklare kommer att optimera sin egen kod för att spela fint med iOS 11.

Annat än att du är beroende av den vanliga batteriet tips—använda ett Läge med Låg strömförbrukning under Batteri i Inställningar, vrida ner ljusstyrkan på skärmen, sätta telefonen i viloläge snabbare (Visa & Ljusstyrka i Inställningar), och så vidare.

Wi-fi-och Bluetooth-stäng inte av

Detta är en feature, inte en bugg, Apple skulle berätta—de vippomkopplare för wi-fi-och Bluetooth-i den nya ledningscentral faktiskt inte aktivera wi-fi-och Bluetooth-off, som man skulle förvänta sig. Istället, de har helt enkelt koppla bort dig från vad wi-fi-och Bluetooth-anslutningar du är ansluten till. Den faktiska radioapparater inuti telefonen är fortfarande på jakt efter nya anslutningar och slösa mer batteritid än vad som är absolut nödvändigt.

Att verkligen växla wi-fi och Bluetooth stängs av, måste du gå in till Inställningar och använda vippomkopplare i wi-fi – och Bluetooth – menyer. Om du snabbt behöver återställa anslutningar, kan du använda flygplansläge-knappen på kontrollpanelen, vilket fungerar som annonseras.

Fel svar i Miniräknare

Lita inte på Räknaren. Bild: Skärmdump

Detta är en konstig: iOS 11 Kalkylator ibland spottar ut fel svar, tydligen eftersom det inte kan registrera knapptryckningar snabbt nog. Prova att göra 1+2+3 för att se om du får 6 (rätt svar) eller 24 (som är 1+23).

Det finns inte mycket du kan göra åt detta utom att sitta still och vänta på att Apple rulla ut en fix. Med tanke på korrekta svar från den inbyggda kalkylatorn är något telefonens ägare har kommit att ta för givet, förväntar vi oss att fixa ganska snart.

Under tiden, kan du bara Google (eller Bing) ditt belopp, eller byta till ett gratis alternativ från en tredje part, som Calcbot.

Apps fryser eller kraschar

Många rapporter har kommit i iOS 11 orsakar apps för att frysa och krasch, vilket är ganska mycket att vänta när en ny upplaga av iOS rullar runt. Om du avinstallera och installera den senaste versionen av app inte fixa buggen, då är du förmodligen fastnat väntar antingen Apple eller utvecklare att göra något åt det.

Det finns ett par viktiga punkter att notera dock: för det Första, iOS 11 slutligen stänga av stöd för 32-bitars program, vilket kan vara anledningen till att en äldre appen fungerar inte på alla (om någon av dina appar påverkas av den förändring, som du bör se ett meddelande på skärmen som säger så).

För det andra, iOS har uppdateras bild och video format som kallas HEIF och HEVC. Dessa kan orsaka problem med foto-appar i synnerhet, tills de är uppdaterat för att stödja nya format—du kan stänga av dem tillfälligt genom att gå till Inställningar och trycka Kamera, Format, och Mest Kompatibla.

Sprakande ljud problem

Ibland måste man sitta still och vänta på en fix. Bild: Skärmdump

Om du har varit med sprakande ljud problem med iPhone 8 eller iPhone 8 Plus då är du inte ensam—det finns ett antal användare har rapporterat att de återkommande fråga.

Detta är något som en Apple-uppdatering ska ha fast, åtminstone i teorin. IOS 11.0.2 uppgradering ingår en viss fix för nya telefoner som var med sprakande ljud problem under samtal, samt ett antal andra bug-squash ” – lappar.

Så frustrerande som det är, ibland måste man bara sitta still och vänta på att Apple för att fånga upp med buggar—Apple Support-forum kan hjälpa dig att räkna ut om dina problem är gemensamt med någon annan.

Veta mer problem eller fixar vi inte nämna? Låt oss nedan.

SHARE