7 Sätt att Använda Din fritid Smartphone Tid Produktivt

29
Foto: Adam Clark Estes/ Gizmodo

Stå i kö på pizza place, du har ett par minuter att döda, så att du stirrar ner i telefonen, och skjuta upp. Snarare än att bläddra igenom en lång lista av fånig tweets eller juvel matchande färger mot varandra, kan du faktiskt använda denna tid på ett produktivt sätt.

1) Lära sig något nytt

Bild: Duolingo

Apps som Duolingo och Memrise, sätta en komplett uppsättning av utländska langualearning verktyg i din ficka. Massor av språkinlärning program som är tillgängliga, men vad vi gillar med dem framför allt två av dem är att de låter dig läsa in och ut övningar och set du små utmaningar som du kan bocka av varje dag.

Bortsett från språk, något du kan läsa om på webben eller titta på en video på YouTube, du kan lära dig på din telefon (om du kan givetvis inte öva piano eller jonglera klubbar medan du är på resande fot). En annan idé är att utveckla färdigheter som du redan har, genom att titta på nya videor om kodning till exempel, eller att fånga upp inlägg om den senaste matlagning tricks för köket.

2) Ge något tillbaka

Bild: Donera Ett Foto

Du kan använda din fritid smartphone tid för att hjälpa andra människor. Donera en Bild, från Johnson & Johnson, kan du donera upp till ett foto om dagen (en bild som du vill ta med) för att höja $1 per bild för din valda orsak. Välgörenhet Miles fungerar på liknande sätt, bara du promenera, springa eller cykla vissa sträckor för att låsa upp de pengar, som du kan därefter direkt till en av en lista av utvalda välgörenhetsorganisationer.

Du är faktiskt inte att tjäna pengar ut i fria luften från dessa appar—i de flesta fall har pengar redan har tagits upp och donerade någon annanstans, men genom att interagera med den app du hjälper också till att avgöra om det går. Ge 2 Välgörenhet ber för vissa lokaliseringsuppgifter i gengäld, och pingar du med enstaka undersökningar, men igen kan du samla in pengar bara genom att använda din telefon och välj sedan hur det pengar som får spenderas.

3) Hjälpa till vetenskap

Bild: Folding@Home

Forskare kan använda din telefon till din processorkraft och din intellektuella resurser för att hjälpa till att tugga igenom komplexa problem—Folding@Home från Sony och Stanford University, till exempel, använder extra processorkraft för din Android-telefon för att studera proteinveckning, en process som är avgörande för vår förståelse av hälsa frågor som Ebola och Alzheimers. Du behöver faktiskt inte göra någonting.

Det finns massor av andra alternativ. Secchi förvandlar din telefon till en växtplankton mätning verktyg, så att du kan hjälpa forskarna att övervaka förändringar i den marina näringskedjan, medan MyShake är utvecklad av UC Berkeley och använder telefonen för att upptäcka marken skalv, avläsningar som sedan matas tillbaka till en global databas, och kan så småningom användas för att förbättra jordbävningen upptäckt.

4) Förbättra ditt välbefinnande

Bild: Headspace

Du kan också använda din fritid smartphone driftstopp för att hjälpa dig själv. Meditation appar som Headspace och Lugn är speciellt utformad för att användas på telefoner, så oavsett hur kort tidsfönster som finns kan du få dig själv i en bättre sinnesstämning genom att följa några övningar innan han återvände till världen.

5) vidga dina vyer

Bild: Pocket Casts

Vi har redan talat om att lära sig nya färdigheter genom telefonen, men det är en annan, närliggande alternativ, som expanderar dina kunskaper i allmänhet. I stället för att skjuta upp en meningslös pussel spel, chef för Wikipedia-artikel i dag, till exempel, eller kanske lära dig ett nytt ord per dag genom Dictionary.com apps. Gå läs bite medelstora sammanfattningar av viktiga icke-skönlitterära böcker via Blinkist.

6) Fånga upp din läsning

Bild: Instapaper

Det finns aldrig tillräckligt med tid på dagen att läsa allt du vill läsa—eller kanske det är, om du ska komma ikapp din läsning på bussen, eller precis innan säng, eller medan du väntar på att barnen ska bli redo. För de mest grundläggande fånga upp erfarenheter som du kan helt enkelt bokmärke artiklar i din webbläsare på datorn, installera den mobila version av samma webbläsare på telefonen och synkronisera länkar över.

Om du vill ha en lösning som är lite mer polerad, Pocket och Instapaper har tid att hjälpa fattiga människor i kapp på inlägg i flera år, så de är båda väldigt duktiga alternativ för att installera på din telefon. Om du är en tung Kindle-användare, tänk att få Kindle app ställa upp på din smartphone som du kan synkronisera din behandling med din fysiska läsplatta och göra framsteg var du än befinner dig.

7) Bli kreativ

Bild: SketchBook

Slutligen, du kan ersätta den mind-bedövande spel eller sociala medier foder med något som får din hjärna bränning i stället välja något kreativt som du njuta av, oavsett om det är att skriva, rita, göra musik, fotografering, eller något annat, och få tag i en app som låter dig göra det på telefonen. Du har en mängd av alternativ att välja mellan, från Ulysses för att skriva till Skissbok för att rita.

Uppenbarligen några kreativa strävanden, som är bättre anpassade till små mobila skärmar än andra, men du bör kunna hitta ett sätt att utöva din fantasi, även om det bara är för några minuter. Du kan snabbt dra ihop några ljud med Auxy eller Figur, till exempel, och få din kreativa safter flödar med telefonen, även om du inte kommer att bryta sig in på listorna med slutresultatet.

SHARE