7 Måter å Bruke fritiden Smarttelefon Tiden Produktivt

37
Foto: Adam Clark-Estes/ Gizmodo

Å stå i kø i pizza sted, du har fått et par minutter å drepe, så du stirrer ned på telefonen, og brann opp. Snarere enn å bla gjennom en lang liste av intetsigende tweets eller matchende smykke farger opp mot hverandre, kan du faktisk bruke den tiden produktivt.

1) Lære noe nytt

Bilde: Duolingo

Apper som Duolingo og Memrise, sette et komplett sett av utenlandske langualearning verktøy i lommen. Massevis av språklæring apps er tilgjengelig, men hva vi som om disse to spesielt er at de lar deg gå inn og ut av øvelser, og sett deg små utfordringer som du kan krysse av for hver dag.

Bortsett fra språk, noe du kan lese om på nettet, eller se en video på YouTube, du kan lære på telefonen (selv om det åpenbart at du ikke kan øve piano eller sjonglere klubber mens du er på farten). En annen idé er å finpusse ferdighetene du allerede har, ved å se nye videoer om koding for eksempel, eller ta opp innlegg om de siste matlaging triks for kjøkkenet.

2) Gi noe tilbake

Bilde: Donere Et Bilde

Du kan bruke fritiden smarttelefon tid til å hjelpe andre mennesker, så vel. Donere et Bilde, fra Johnson & Johnson, kan du donere opp til ett bilde om dagen (alle bilder du ønsker å ta) for å høyne med $1 per bilde for dine valgte årsak. Veldedighet Miles fungerer langs de samme linjer, bare du gå, løpe eller sykle visse avstander for å låse opp penger, som du kan deretter direkte til en av en liste over pre-utvalgte hjelpeorganisasjoner.

Du er faktisk ikke å tjene penger ut av fri luft fra disse programmene—i de fleste tilfeller cash har allerede blitt hevet og donert andre steder, men ved å samhandle med programmet bidrar du til å bestemme hvor det går. Gi 2 Veldedighet ber for noen beliggenhet data i retur, og pings du med sporadiske undersøkelser, men igjen kan du heve penger bare ved hjelp av telefonen, og deretter velge hvordan du at penger blir brukt.

3) Hjelpe vitenskap

Bilde: Folding@Home

Forskere kan bruke telefonen prosessorkraft og hjernekraft til å hjelpe tygge gjennom komplekse problemer—Folding@Home fra Sony og Stanford University, for eksempel, bruker den ekstra prosessorkraft av din Android-telefon for å studere protein folding, en prosess som er avgjørende for vår forståelse av helse problemer som Ebola og Alzheimers. Du trenger faktisk ikke å gjøre noe.

Det er nok av andre alternativer også. Secchi forvandler telefonen din til en planteplankton måling verktøy, slik at du kan hjelpe forskere med å overvåke endringer i den marine næringskjeden, mens MyShake er utviklet ved UC Berkeley, og bruker telefonen til å oppdage bakken skjelvinger, målinger som er så matet tilbake til en global database, og kan eventuelt bli brukt for å forbedre jordskjelv gjenkjenning.

4) Forbedre din velvære

Bilde: Frivolumet

Du kan også bruke fritiden smarttelefon nedetiden til å hjelpe deg selv. Meditasjon apps som Frivolumet og Ro er spesielt utviklet for å brukes på telefoner, så uansett hvor kort tidsvindu tilgjengelig, kan du få deg i bedre humør ved å følge et par enkle øvelser før du returnerer til verden.

5) Utvid dine horisonter

Bilde: Pocket Kaster

Vi har allerede snakket om å lære nye ferdigheter gjennom telefonen, men det er en annen nært beslektet alternativet, som er utvidelse av kunnskap generelt. I stedet for å skyte opp en meningsløs puslespill spillet, hodet til Wikipedia-artikkelen i dag, for eksempel, eller kanskje lære et nytt ord en dag gjennom Dictionary.com apps. Gå lese bite-sized sammendrag av viktige ikke-fiction-bøker via Blinkist.

6) Ta opp lesingen

Bilde: Instapaper

Det er aldri nok tid i dag til å lese alt du ønsker å lese—eller kanskje det er, hvis du ta opp lesingen på bussen, eller like før sengetid, eller mens du venter på at barna skal bli klar. For de mest grunnleggende fange opp opplevelse som du kan rett og slett bokmerke artikler i nettleseren på skrivebordet, må du installere den mobile versjonen av den samme nettleseren på telefonen og synkronisere linkene over.

Hvis du ønsker en løsning som er litt mer polert, Lomme og Instapaper har vært å hjelpe tid-fattige fange opp på innlegg år, så de er begge svært dyktige alternativer for å installere på telefonen din. Hvis du er en tung Kindle bruker, bør du vurdere å få Kindle-appen satt opp på din smarttelefon så godt du kan synkronisere lesing posisjon med din fysiske ereader og gjøre fremgang uansett hvor du er.

7) vær kreativ

Bilde: Skissebok

Til slutt, kan du bytte ut at mind-numbing spill eller sosiale medier fôr med noe som får hjernen skyte i stedet—velg noe kreativ du liker, enten det er å skrive, tegne, lage musikk, tar bilder, eller noe annet, og få tak i en app som lar deg gjøre det på telefonen. Du har en rekke alternativer å velge i mellom, fra Ulysses for å skrive til Skissebok for tegning.

Selvsagt er noen kreative bestrebelser er bedre egnet til små mobile skjermer enn andre, men du bør være i stand til å finne noen måte å utøve din fantasi, selv om det bare er for noen minutter. Du kan raskt trekke sammen noen lyder med Auxy eller en Figur, for eksempel, og få dine kreative juices strømmer med telefonen, selv om du ikke kommer til å bryte seg inn på listene med sluttresultatet.

SHARE