4 Situationer, Hvor en Dedikeret Kamera, der Stadig Ryger en Smartphone

31
Foto: Mario Aguilar/Gizmodo

Smartphones har revolutioneret den måde vi tage billeder og optage vores liv—det er svært at huske en tid, hvor vi ikke altid har et kamera med os. For alle deres bekvemmelighed selv, og alle smartphone-kamera forbedringer, vi har set i de sidste par år, dedikeret kamera er ikke død endnu.

Og det er ikke kun fagfolk, der bør tænke over, om det er værd at investere i (eller holde rundt), en ordentlig digital kamera for at supplere deres mobiltelefon. Vi siger ikke, at alle skal bære et kamera og en telefon rundt med dem, men blot at det er værd at overveje.

For at komme i tæt

Billede: Adam Clark Estes/Gizmodo

Hvis der er én begrænsning i særdeleshed, at den slanke form faktorer dagens smartphones, sat på et kamera, er det med den optiske zoom—der er bare ikke plads til at udvide optikken. Pick up en Plus-model, iPhone fra i år eller sidste, eller en Galaxy Note 8, og du kan få dig en 2x optisk zoom, sætter du to gange så tæt på handlingen, som du var før. Selv den billigste peg-og-skud har ti gange zoom potentiale. Der kommer til at gøre en forskel, hvis du skyder din kid ‘ s fodbold spil, eller når du forsøger at snappe fugle i parken.

Det er faktisk stort set den eneste funktion, der kompakte point-and-skud på budgettet ende af markedet, og stadig har i deres favør over smartphones.

For at arbejde i lav lys

I dag er top-end smartphone-kameraer er kommet en lang vej, når det kommer til lavt lys, men de har stadig ikke kan matche størrelsen af sensorer inde dedikerede digitale kameraer. Større sensorer betyder mere lys, selv i de mørkeste af situationer.

Det er også værd at nævne flash, fordi på en smartphone, selv de bedste flash systemer kan ikke konkurrere med de jævnhed og dybden af en flash på en fuldt udstyret DSLR, eller endda en god kompakt kamera. Det kan hjælpe med at redde et skud i de vanskeligste betingelser.

Til motiver i hurtig bevægelse

Billede: Sam Rutherford/Gizmodo

Smartphones er ved at indhente hurtigt, når det kommer til at fange motiver i hurtig bevægelse, når en hurtig lukkertid og hurtig autofokus virkelig tæller. Du kan ikke tage meget bemærk kamera forbedringer, der kan lide Fokus Pixel-teknologi, der blev introduceret med iPhone 6, men de er ved at lukke hullet op til digitale spejlreflekskameraer.

Så hvorfor er dedikerede kameraer stadig bedre i hurtig bevægelse? Nå, sandheden er, at nogle af top-end telefoner kan matche kameraer i nogle situationer (dvs meget godt oplyst situationer), men for fleksibilitet og gode resultater hver gang, et ordentlig kamera, der stadig vinder ud.

Det er muligt for en telefon som iPhone 8 til at matche et DSLR i den lukkertid afdeling—udlejning af lys i en lille brøkdel af et sekund at tage et hurtigt bevægende mål frosset i tid—men hvis du er i lav-lys eller skygge resultaterne kommer til at være mindre imponerende. Selvfølgelig, hvis du ikke bruger den bedste iPhone-kamera, så kvaliteten falder yderligere.

Og når du ønsker at få kreative, som at holde et emne i fokus samtidig med at sløre baggrunden, du kan bare ikke få den fleksibilitet, der er en dedikeret kamera på en telefon, i form af indstillinger.

Så tænk på, at sport event på dit barns skole, eller at wildlife billede, eller måske det billede, du ønsker at tage ud af et tog i bevægelse. For de fleste af disse typer af situationer, du kommer til at være mere tilbøjelige til at få skud du har brug for med et ordentlig kamera, så længe du ved, hvordan man bruger det.

For at tage mere kontrol

Billede: Evan Klog/Unsplash

Igen, det bedste smartphones er ved at indhente her, og masser af apps-nu kan du justere indstillinger som ISO og hvidbalance på en telefon, mens du er indramning af dit skud. Men du er stadig kommer til at få meget, meget mere fleksibilitet på et high-end kamera, ikke mindst fordi du kan bytte ud linser.

En indstilling, du ikke kan ændre, men på de fleste smartphones er blænde, størrelsen af linsen åbning, der dikterer, hvor meget lys, der kommer ind i objektivet. Det giver dig mulighed for at få kreativt med dybdeskarphed og andre effekter, og selvom telefonen kameraer bliver god til at efterligne de endelige resultater, de er stadig bagud.

Lukkertid, blænde og ISO-alle arbejde sammen for at kontrollere mængden af lys, der bliver lukket ind i kameraets sensor, og mens du har muligheder på en smartphone, har du flere muligheder og et større udvalg af indstillinger til at vælge fra på en ordentlig kamera—flere muligheder for at tilpasse farver, lysning af skygger, og så videre. Du har fået mere at arbejde med.

Og selvfølgelig skal du også have gavn af fysiske knapper og ringer for hurtigt at bladre mellem tilstande og indstillinger, snarere end at skulle til at trykke væk inde menuer og spilde dyrebare sekunder at oprette et skud på telefonen.

SHARE