4 Situationer Där en Särskild Kamera Röker Fortfarande en Smartphone

31
Foto: Mario Aguilar/Gizmodo

Smartphones har revolutionerat sättet vi ta bilder och spela in våra liv—det är svårt att minnas en tid då vi inte alltid har en kamera med oss. För deras bekvämlighet dock, och alla smartphone kamera förbättringar som vi har sett under de senaste åren, dedikerad kamera är inte död ännu.

Och det är inte bara proffs som bör fundera på om det är värt att investera i (eller behålla) en riktig digitalkamera för att komplettera sin mobiltelefon. Vi säger inte att alla måste bära en kamera och en telefon runt med dem, bara att det är värt att överväga.

För att få i närheten

Bild: Adam Clark Estes/Gizmodo

Om det finns en begränsning i synnerhet att den tunna faktorer form av dagens smartphones sätta på en kamera med optisk zoom—det är bara inget utrymme för att utvidga objektiv. Plocka upp en Plus-modell iPhone från och med detta år eller förra, eller en Galaxy Note 8, och du kan skaffa dig en 2x optisk zoom, sätter du två gånger nära till åtgärden som du var innan. Även de billigaste peka-och-skott har tio gånger zooma potential. Det kommer att göra en skillnad om du fotograferar ditt barns fotboll spel, eller när du försöker knäppa fåglar i parken.

Det här är faktiskt ganska mycket det enda funktion som kompakt led-och-skott i budgeten slutet av marknaden fortfarande har i deras favör över smartphones.

För att arbeta i svagt ljus

Dagens top-end smartphone-kameror har kommit långt när det gäller att i svagt ljus, men att de fortfarande inte kan matcha storleken på sensorerna inne dedikerad digitala kameror. Större sensorer innebär mer ljus, även i de mörkaste situationer.

Det är också värt att nämna flash, eftersom på en smartphone, även de bästa flash-system inte kan konkurrera med jämnhet och djup av en blixt på en fullt utrustad DSLR eller ens en bra kompakt kamera. Det kan hjälpa till att rädda ett skott i de svåraste av förhållanden.

För fotografering av snabba åtgärder

Bild: Sam Rutherford/Gizmodo

Smartphones är att fånga upp snabbt när det gäller att fånga snabbrörliga föremål, när en snabb slutartid och snabb autofokus verkligen räknas. Du kan inte ta mycket del av kameran förbättringar som Fokus Pixlar teknik som introducerades med iPhone 6, men de är klyftan till digitala systemkameror.

Så varför är dedikerade kameror fortfarande bättre på snabba åtgärder? Tja, sanningen är att några top-end-telefoner kan matcha kamerorna i vissa situationer (dvs mycket väl upplyst situationer), men för flexibilitet och bra resultat varje gång, en ordentlig kamera ändå vinner.

Det är möjligt för en telefon som iPhone 8 för att matcha en DSLR i slutartid institutionen,—uthyrning av ljus i en mycket liten bråkdel av en sekund för att fånga en snabb-rörliga mål frysta i tid—men om du är i svagt ljus eller skugga resultaten kommer att vara mindre imponerande. Självklart om du inte använder den bästa iPhone-kameran, då kvaliteten sjunker ytterligare.

Och när du vill för att få kreativa, som att hålla ett föremål i fokus och samtidigt sudda ut bakgrunden, du får bara inte flexibiliteten hos en dedikerad kamera på en telefon, i termer av inställningar.

Så tänk på det sports day-event på ditt barns skola, eller att djur bild, eller kanske för att bilden du vill ta reda på ett tåg i rörelse. För de flesta av dessa typer av situationer, kommer du att vara mer benägna att få de skott som du behöver med en riktig kamera, så länge du vet hur man använder det.

För att ta större kontroll

Bild: Evan Klokt/Unsplash

Igen, de allra bästa smartphones är att fånga upp här, och massor av appar nu att låta dig justera inställningar som ISO och vitbalans på en telefon medan du utforma ditt skott. Men, du fortfarande kommer att få mycket, mycket mer flexibilitet på en high-end kamera, inte minst eftersom du kan byta ut linser.

En inställning du inte kan ändra ännu på de flesta smartphones är bländare, storleken på linsen öppning som styr hur mycket ljus kommer in i linsen. Det kan du bli kreativ med skärpedjup och andra effekter, och även telefonen kameror blir allt bra på att efterlikna slutresultatet, de är fortfarande släpar efter.

Slutartid, bländare och ISO-alla arbeta tillsammans för att kontrollera mängden ljus som får släppa in i din kameras sensor, och samtidigt har du alternativ på en smartphone, du har fler möjligheter och ett större utbud av inställningar att välja från på en ordentlig kamera—fler alternativ för att anpassa färger, göra skuggor ljusare, och så vidare. Du har fått mer att jobba med.

Och naturligtvis kan du också ha nytta av fysiska rattar och vred för att snabbt bläddra mellan olika lägen och inställningar, i stället för att knacka bort inne i menyerna och dyrbara sekunder att sätta upp en bild på din telefon.

SHARE