4 Situasjoner Der en Dedikert Kamera Røyker Fortsatt en Smarttelefon

32
Foto: Mario Aguilar/Gizmodo

Smarttelefoner har revolusjonert måten vi ta bilder og spille inn våre liv—det er vanskelig å huske en tid da vi ikke alltid har et kamera med oss. For alle deres bekvemmelighet selv, og alle smartphone kamera forbedringer vi har sett i de siste årene, dedikert kamera er ikke død ennå.

Og det er ikke bare eksperter som bør tenke på om det er verdt å investere i (eller holde rundt) en skikkelig digitalt kamera til å utfylle sin mobiltelefon. Vi sier ikke at alle trenger å ha med deg et kamera og en telefon rundt med dem, akkurat som det er verdt å vurdere.

For å komme i nærheten

Bilde: Adam Clark-Estes/Gizmodo

Hvis det er en begrensning i bestemt at den slanke form faktorer av dagens smarttelefoner sette på et kamera, det er med optisk zoom—det er bare ikke rom for at forlengelse av linsen. Plukke opp et Pluss-modellen iPhone fra dette året eller sist, eller en Galaxy Note 8, og du kan få deg en 2x optisk zoom, noe som gir deg dobbelt så nær handlingen som du var før. Selv de billigste pek-og-skudd har ti ganger zoom-potensiale. Det kommer til å gjøre en forskjell hvis du fotograferer ditt barns fotball spill, eller når du prøver å feste fugler i parken.

Dette er faktisk ganske mye den eneste funksjonen som kompakt pek-og-skudd på den økonomiske enden av markedet har fortsatt i deres favør over smarttelefoner.

For å arbeide i dårlig lys

Dagens topp-end smarttelefon kameraer har kommet en lang vei når det kommer til ytelse i lite lys, men de kan fortsatt ikke samsvarer med størrelsen på sensorer inne dedikert digitale kameraer. Større sensorer bety mer lys, selv i de mørkeste situasjoner.

Det er også verdt å nevne flash, fordi på en smarttelefon selv de beste flash-systemer kan ikke konkurrere med de jevnhet og dybde av en flash-på en fullverdig DSLR eller enda et godt kompaktkamera. Det kan bidra til å redde et skudd i de vanskeligste forhold.

For motiver i rask bevegelse

Bilde: Sam Rutherford/Gizmodo

Smarttelefoner er fanger raskt opp når det gjelder å fange objekter i rask bevegelse, når en rask lukkerhastighet og rask autofokus virkelig teller. Du kan ikke ta mye merk av kameraet forbedringer som Fokus Punkter technology, som ble introdusert med iPhone 6, men de er å tette gapet til Speilreflekskameraer.

Så hvorfor er dedikert kameraer fortsatt bedre i rask bevegelse? Vel, sannheten er at noen topp-end telefoner kan matche kameraer i noen situasjoner (dvs. veldig godt opplyste situasjoner), men for fleksibilitet og gode resultater hver gang, en riktig kamera vinner fortsatt ut.

Det er mulig for et håndsett som iPhone 8 for å matche et DSLR i lukkerhastigheten avdeling—la lyset i for en liten brøkdel av et sekund for å ta en rask bevegelig mål frosset i tid, men hvis du er i dårlig lys eller skygge resultatene kommer til å være mindre imponerende. Selvfølgelig hvis du ikke bruker de beste iPhone-kameraet, så kvaliteten faller ytterligere.

Og når du ønsker å bli kreativ, liker å holde motivet i fokus og uskarpe bakgrunnen, du bare ikke får den fleksibilitet av et dedikert kamera på telefonen, i form av innstillinger.

Så tenk på at sport dagen i ditt barns skole, eller at dyrelivet bilde, eller kanskje det bildet du ønsker å ta ut av en bevegelig tog. For de fleste av disse type situasjoner, du kommer til å være mer sannsynlig å få de bildene du trenger med et skikkelig kamera, så lenge du vet hvordan du skal bruke det.

For å ta mer kontroll

Bilde: Evan Klok/Unsplash

Igjen, det aller beste smarttelefoner er fanger opp her, og mange av appene lar deg nå justere innstillinger som ISO og hvitbalanse på en telefon mens du ramme inn bildet. Men, er du fortsatt kommer til å få mye, mye mer fleksibilitet på en high-end kamera, ikke minst fordi du kan bytte objektiver.

En innstilling du kan ikke endre ennå på de fleste smarttelefoner er aperture, størrelsen på linsen åpningen som bestemmer hvor mye lys som kommer inn i objektivet. Den lar deg få kreative med dybdeskarphet og andre effekter, og selv om telefonen kameraer er å bli god på å simulere slutten resultater, de er fortsatt henger etter.

Lukkerhastighet, blenderåpning og ISO alle arbeide sammen for å kontrollere mengden av lys som får slippe inn i kameraets sensor, og mens du har alternativer på en smarttelefon, har du flere valg og et større spekter av innstillinger for å plukke fra på en riktig kamera—flere alternativer for tilpasning av farger, lyse opp i skygger, og så videre. Du har mer å jobbe med.

Og du kan selvfølgelig også ha nytte av fysiske knapper og ringer for å raskt bytte mellom moduser og innstillinger, snarere enn å måtte trykk unna inne i menyer og kaste bort dyrebare sekunder å sette opp et skudd på telefonen.

SHARE