Varför Du inte Behöver en iPhone för X—Eller Någon Annan Dyr Ny Telefon

31
Article preview thumbnail

iPhone X Alternativ: Bra Telefoner För Människor Som inte Vill Spendera $1,000

Om du är bland de många människor som tycker att ögat vattnas $999 prislapp på den nya iPhone-X…

Läs mer läs

Moto G5 Plus, till exempel, har en bra anspråk på att vara den bästa budget telefon av året. För mindre än $300 får du en duktig Snapdragon 625-processor, en 5,2-tums 1,920 x 1 800 pixel skärm, och en generös 4GB RAM—det är samma mängd RAM-minne som du hittar i, säg, Samsung Galaxy S8.

Vi försöker inte att låtsas att det är någon märkbar skillnad i prestanda mellan de olika telefonerna nivåer, eftersom det är, men om det verkligen är värt priset kod är en annan fråga. När är sista gången du vågade sig utanför gillar WhatsApp och Twitter för att göra något som verkligen drivit telefonens hårdvara?

Flaggskeppen är inte nyskapande året

Pixel 1, fortfarande en bra telefon. Bild: Google

I de flesta fall, förra årets flaggskepp är fortfarande till salu—om du vill slå refurb och eBay marknaden och sedan kan du gå tillbaka ännu längre i tiden. Är 2017 versioner bättre? Ja. Av alla så mycket? Nej, inte riktigt.

Tänk på detta: $550+ iPhone 7 kan göra allt med $1 000+ iPhone-X kan, förutom att ladda trådlöst och låsa upp din telefon med ditt ansikte. Åh, och skärmen är lite mindre och ramar är lite tjockare. Det är $450 värt skillnaden i pris för två funktioner som du kanske inte hittar alla som användbart ändå.

Alternativt kan du prova att plocka ut de skillnader mellan bakåtvänd kamera på Samsung Galaxy S7 och motsvarande på Samsung Galaxy S8. Vi kommer att ge dig en ledtråd—det är inte alla, spara för lite smartare bildbehandling knep som finns på nyare modell. Båda dessa telefoner har en 12-megapixel, f/1.7 snapper med optisk bildstabilisering.

Det är så marknaden är nu: lite tätskikt här, en liten trådlös laddning, en bula upp i hastighet. Medan det är ingen tvekan om Pixel 2 är en bättre telefon än den ursprungliga Pixel, den senare kommer att kosta dig $100 mindre, har ett större batteri, och kommer med ett hörlursuttag.

Priserna fortsätter att stiga

Få din cash out för iPhone X. Bild: Alex Cranz/Gizmodo

Du har säkert märkt att iPhone X startar på $1 000, medan de Samsung Galaxy S8+ kommer att ställa dig tillbaka minst $825, och Google Pixel 2 XL är knuten till $850 märke.

De är ganska brant priser, och trenden verkar bara gå på ett sätt. Det har varit en lång tid sedan ett flaggskepp telefon dök upp från stora tillverkare som låg betydligt under förväntningarna (Nexus 5, någon?).

Det är dina pengar, naturligtvis, men du kan välja att behålla ditt nuvarande telefonnummer och spendera $1000 på en helt ny laptop, eller köpa en flygbiljett till, du vet, var som helst i världen. Eller kanske du kan köpa (nästan) tre jäkla iPhone SE-telefoner.

De höga priserna skulle vara något lättare att magen om mid-range-telefoner där fanns det bara en kort bit bakom, men så är inte fallet. Till exempel, du kan plocka upp mycket anständigt Nokia med 6 lager Android för under $300, SIM-fri. Med varje år som går, val av billigare, bättre telefoner värde blir bredare.

Du kommer inte missa appar eller uppdateringar

iOS 11, inte en iPhone X exklusiv. Bild: Apple

Som vi nämnde ovan, en hel del av de förbättringar till årets flaggskepp är kosmetisk—i termer av programvaran ombord, och de appar som du kan köra, de är nästan identiska till mid-range telefoner och flaggskeppen från förr. iOS 11, till exempel, kommer att köras på allt från iPhone 5S och framåt, Instagram-appen för iOS kommer att köra på någon enhet som kan hantera iOS 9.0, och så vidare.

På Googles sida av stängslet, Android har ett väl omskrivna problem med fragmentering, men med tanke på att alla Google apps-uppdateringen separat från OS, det är inte som en stor del som du kan tänka dig. Android i sig är nu i princip ett gäng underliggande protokoll och inställningar—rubriken ny funktion i Android 8.0 Oreo är att kunna snooze-anmälningar—så de av er som på 6.0 och 7.0 inte missa för mycket.

För att vara tydlig, det är bättre att vara på den senaste uppdateringar av OPERATIVSYSTEM och dina program kommer att vara kvickare på nyare hårdvara, men poängen är att dessa skillnader håller på att bli mindre och mindre med varje omgång av flaggskeppet lanserar.

Kanske kommer du fortfarande att betala på iPhone X och verkligen göra det mesta av att ny trådlös laddning funktion Apple introducerade detta år. Eller kanske är du redan i kärlek med din Samsung Galaxy S8 och titta på massor av Netflix på sin vackra visa. För de flesta av oss, dock flaggskeppet överklagande bara inte vad det brukade vara.

SHARE