Varför Andra Människor inte Kan Se Din Emojis och Hur man Rättar till Det

21
Bild: Gizmodo

Vi har fått mer emojis på våra fingertoppar än någonsin tidigare, men de är dina vänner, släktingar, kollegor, och favorit chatbots att se den färgglada tecknade symboler som du tror att de ser? Det finns flera olika anledningar till varför emojis kan gå förlorade i översättningen mellan program, enheter och plattformar, och här ska vi förklara hur man kan stoppa det från att hända.

För det första, vissa emoji grunderna: Under emoji-tecken du ser på din skärm är Unicode-standarden, ett sätt att representera text och andra tecken som alla är överens om. Unicode innehåller grundläggande emoji-symboler som finns, och sedan Apple, Google, Microsoft, Samsung, och den andra att dra sina egna tolkning på topp—vilket är anledningen till ett leende ansikte ser olika på en Android-telefon än vad det gör på en iPhone.

Det är inte en enorm kommunikation problem om hamburgare på din skärm är inte samma sak som hamburgare på din väns skärm, så länge det är fortfarande en hamburgare, och Unicode gör så säker. Bara vara medveten om att när du skriver dina meddelanden att vissa program beslutsfattare tolkar emojis på ganska olika sätt.

För att lägga till förvirringen, apps är gratis att använda emojis internt på det sätt som de vill—så till exempel, WhatsApp visar samma emojis över både Android och iOS. Som håller allt konsekvent för WhatsApp-användare, men det gör det svårare att hålla koll på emoji mönster när appar gör sina egna val.

Den bästa källan för att kolla upp om detta är Emojipedia, som även varnar dig om en viss symbol ser drastiskt olika på olika plattformar. Till exempel, kolla in lite olika typer av emojis för inramad bild, shooting star och pistol (som ser ut avgjort leksak-som på iOS).

Blockerade emojis

Bild: Skärmdump

Är du förmodligen inte kommer att radikalt missförstå någon bara för att en emoji drogs på olika sätt, men de verkliga problemen börjar när emojis kan inte visas alls, och bara visas som tomma rutor eller någon annan neutral symbol. (Förresten, om du behöver ta reda på vad ett mysterium emoji är, @bitmoji Twitter-konto kan berätta för dig.)

Dessa lådor och frågetecken visas på grund emoji stöd på avsändarens enheten är inte samma sak som emoji stöd på enheten och mottagaren. Det kan vara två olika Operativsystem och med olika nivåer av stöd för Unicode, det kan vara en gammal klient app utan tillgång till ny emoji-symboler, det kan även vara en föråldrad tangentbordet app eller webbläsare.

Naturligtvis om du twittrar ut en emoji-packade budskap till miljontals människor, du kan inte veta att de är alla med hjälp av upp-to-date programvara för att titta på tweet. Den enda riktiga alternativ för att undvika att bli missförstådd är att inte använda emojis på alla, eller att falla tillbaka till den gamla goda text-baserade emoticons (med hjälp av tecken för att representera din emojis), eller att hålla sig till endast de mest grundläggande emojis som bara om varje plattform känner igen.

Om du arbetar med en mindre grupp av människor—dina barn, till exempel—det är mycket lättare att se till att alla är på en plattform som är uppdaterad med de nyaste Unicode-standarden. Typiskt, Unicode-uppdateringar visas en gång per år, med en handfull nya emojis i dem, och det är sedan upp till den lik av Google och Apple att uppdatera sitt Operativsystem detta. När nya versioner av Android och iOS som trycks ut, det är då emoji lådor och frågetecken platshållare tenderar att få mer gemensamt.

Det är som Unicode-stöd som är avgörande om du vill att din emojis för att få igenom utan problem, så om du är en flitig användare av lite bilder, då kanske du vill informera dina kontakter att hålla sina telefoner, datorer, e-postklienter och annan programvara som är up-to-date som möjligt för att hålla jämna steg med dig.

SHARE