5 Utroligt Dumme Sikkerhed Fejl, Du Gør Hver Dag

60
Foto: Unsplash

Mens du kan aldrig være 100 procent sikker mod hackere, virus og andre nasties, der lurer på internettet uden at gå helt væk fra nettet, kan du i det mindste skære den dummeste sikkerhed fejl du holde gør—alvorligt, er det nu tid til at behandle disse, før du har en chance til at fortryde det.

1) at Bruge de samme login-oplysninger for evigt

Billede: Screenshot

Du har hørt det før, men vi vil sige det igen, fordi en masse mennesker synes ikke at betale nogen opmærksomhed: brug ikke det samme kodeord til flere konti, og ændre dit password regelmæssigt. Hvis du har svært ved at huske adgangskoder, kan få en app til at gøre det for dig.

Bruger man den samme adgangskode til alt er som at have en bagdør nøgle, der også åbner din computer, starter din bil, og giver adgang til dine bankkonti—hvis nogen skulle ske på tværs af det, de har adgang til alt.

Ændring af adgangskoder, i mellemtiden, beskytter dig mod den nu almindelige data lækager sker fra små og store virksomheder. Hvis dine login-oplysninger vises på web, det betyder ikke noget så meget, hvis du har da ændret dem.

“Password-cracking teknologien har udviklet sig med stormskridt,” sagde Darren Guccione, administrerende DIREKTØR for Keeper Sikkerhed. “Bad guys nu følge deres ofre på sociale netværk til at mine søgeord for, at de lever i ondsindede programmer, der bruger maskinen intelligens til at teste variationer, indtil døren er låst op.”

“Ingen kan lide passwords, men de er mere vigtigt end nogensinde i disse dage,” fortsatte han. “Og dem, der arbejdede for dig for fem år siden er formentlig ubrugelig i dag.”

2) Ikke at beskytte din telefon lås skærm

Billede: NeonBrand/Unsplash

Når nogen kommer forbi låse skærmen på din telefon, de kan poste til Facebook, kan du læse dine e-mails, spam-dine kontakter, og sikkert bestille et væld af elektroniske varer fra Amazon så godt. Stadig, så mange som 15 procent af brugere stadig ikke beskytte deres telefon med enten en PIN-eller nogle biometriske metode til identifikation.

Der er nu et væld af ansigt og fingeraftryk og iris scanning teknologi på markedet, så der er ingen undskyldning for ikke at bruge det—og en lang PIN-koden er stadig lige så sikker (så længe du ikke at indtaste det i fuld visning af en anden person).

Noget du absolut bør undgå er mønster låse, som er nemmere at kopiere, ifølge en nylig undersøgelse fra US Naval Academy og University of Maryland Baltimore County. Den forskning viste, at to tredjedele af mennesker, der kan genskabe et mønster, der har udspioneret, at du gør det en gang igennem, sammenlignet med et seks-cifret PIN-kode, som kun 1 ud af 10 deltagere var i stand til at kopiere efter et enkelt look.

“For at beskytte mod skulder surfing, 6-længde Android låse mønstre, der kan vises mere sikker, men vores resultater viser, at 6-cifrede Pinkoder give de fleste sikkerhed for en observatør, der forsøger at præcist at genskabe den adgangskode,” Ravi Kuber fra University of Maryland Baltimore County, en af de forskere, der arbejder på studiet, fortalte Gizmodo.

3) Ikke ved hjælp af to-trins-godkendelse

Billede: Screenshot

Vi har allerede talt om, hvor ofte adgangskoder og login oplysninger synes at sive ud på nettet i disse dage, og to trin væsentlige sætter en ekstra beskyttende barriere på den måde,—samt dit brugernavn og adgangskode, hackere har brug for en anden lidt info for at logge ind på din konto på en ny, ukendt enhed.

Det er nogle gange en kode, der er genereret i en app, og nogle gange en SMS sendt til din tillid til telefonen, men uanset hvilken metode, der gør dit regnskab en hel masse mere sikker.

Næsten hvor som helst du kan få en konto nu tilbyder nogle form af to-faktor beskyttelse: Facebook, Twitter, Google, Apple, Microsoft, Instagram, Dropbox, Amazon,… listen bliver ved og ved. Metoden til at sætte det op i hvert enkelt tilfælde er temmelig indlysende og ligetil—bare at dykke ned i dine sikkerhedsindstillinger.

“Hvis du bare kigger på nettet eller ser en konto på en online auktion, behøver du ikke multifactor authentication,” Raj Samani, Kolleger og Chef Videnskabsmand ved McAfee, fortalte Gizmodo. “Men hvis du køber den pågældende vare, det er en hel anden historie, fordi du nu deler finansielle data. Du har brug for det rette niveau af sikkerhed, der er baseret på værdien af den konto.”

“Hackere finde det meget mindre tiltrækkende at prøve at hacke en personlig konto, der er blevet sikret med multifactor authentication, fordi det ikke vil være let.”

4) Deling af for meget information

Billede: Screenshot

Alle oplysninger, du deler offentligt på nettet kan bruges til at stjæle din identitet, gætte dit kodeord, eller besvare det sikkerhedsspørgsmål at beskytte din konto på Instagram foto, der viser dit street til en tweet om din hund, hvis navn du har også anvendes til dit sikkerhedsspørgsmål.

Selvfølgelig deling er normen nu,—kun folk med en vis alder vil huske, hvor underligt (og potentielt farlige) det føltes at dele billeder på Facebook, når den første funktion rullet ud. Stadig, der er ingen grund, hvorfor du ikke kan tænke, før du sender.

Det betyder, at geotagging kun når det er nødvendigt (og når du er væk fra dit hjem eller kontor), at holde fast navne og personlige oplysninger ned til et minimum, og gøre sig bekendt med de værktøjer, du kan bruge til at begrænse målgruppen for dine indlæg.

“Det er bydende nødvendigt at forstå, hvordan du kan begrænse hvad andre kan finde ud af, om du er online,” David Emm, principal security researcher hos Kaspersky Lab, fortalte Gizmodo. “Kaspersky Lab forskning viser, at næsten en tredjedel af de mennesker, der bruger sociale netværk, deler deres indlæg, check-ins og andre personlige oplysninger, ikke bare med deres venner, men med alle der er online.”

“Hvis du ikke ville udgive noget på forsiden af en avis, skal du ikke sende det online.”

5) ved Hjælp af wi-fi uden at tænke

Billede: Screenshot

Det er alt for fristende bare at oprette forbindelse til, hvad de offentlige wi-fi-netværk, som du kan finde på at holde op i fart med Snapchat, Twitter, og Gizmodo, men du bør aldrig lade din tørst for tilslutning sky din dom om, hvad der er sikkert og hvad der ikke er.

Problemer med den offentlige wi-fi er, at alle andre kan oprette forbindelse til det så godt som du, og det gør det i sagens natur mindre sikker end dit hjemmenetværk. Hvis du absolut er nødt til at bruge wi-fi på farten, er den sikreste måde at komme online, væk fra hjemmet, er at investere i en kvalitet VPN-pakke og skabe din egen krypteret rute til internettet.

Hvis du ikke ønsker bekostning og besvær for en VPN-forbindelse, er der stadig sikkerhedsmæssige foranstaltninger, du kan tage: Kontrollere de vilkår og betingelser for at få online, holde sig til tjenester, du har allerede registreret sig til snarere end at tilmelde dig til nye (hvor muligt), undgå at gøre noget vigtigt på offentlige wi-fi (ligesom bank eller e-mail), og se for HTTPS-ikonet, før du indtaster følsomme oplysninger.

“Offentlige wi-fi er et særligt godt valg for at være altid på, og er et godt alternativ til at bruge vores mobiltelefon data,” sagde Marty P. Kamden, CMO på NordVPN. “Men de offentlige gratis wi-fi er ikke sikker.”

“Hackere og andet ondsindet organisationer er altid på udkig efter huller i sikkerheden, som de kan udnytte: Offentlige wi-fi-for dem er en guldgrube, hvis du ikke bruger de rigtige beskyttende foranstaltninger for at holde dine data sikre.”

SHARE