5 Utrolig Dumme Sikkerhet Feil Du Gjør Hver Dag

61
Foto: Unsplash

Mens du kan aldri være 100 prosent trygg fra hackere, virus og andre nasties som lurer på internett uten å gå helt av rutenettet, kan du i det minste kutte ut den dummeste sikkerhet feilene du fortsetter å gjøre—seriøst, nå er det tid for å løse disse, før du har en sjanse til å angre på det.

1) ved Hjelp av de samme påloggingsinformasjon for alltid

Bilde: Skjermdump

Du har hørt det før, men vi vil si det igjen, fordi mange mennesker synes å ikke betale noen oppmerksomhet: ikke bruk samme passord på flere kontoer, og endre passord med jevne mellomrom. Hvis du sliter med å huske passord, kan du få en app til å gjøre det for deg.

Ved å bruke det samme passordet for alt er som å ha en bakdør på-tasten som også åpner din trygt, starter bilen, og gir tilgang til bankkontoer—hvis noen skulle skje på tvers av det, har de tilgang til alt.

Endre passord, i mellomtiden, og beskytter deg mot den nå vanlige data lekker skjer fra bedrifter store og små. Hvis din påloggingsinformasjon vises på nettet, det gjør ikke saken så mye hvis du har endret dem.

“Passord-cracking teknologien har avansert ved sprang og grensene,” sa Darren Guccione, administrerende DIREKTØR i Keeper Sikkerhet. “Bad guys nå følger sine ofre på sosiale nettverk til mine søkeord som de trekkes inn skadelige programmer som bruker maskin intelligens til å teste varianter til døren er låst opp.”

“Ingen liker passord, men de er mer viktig enn noensinne i disse dager,” fortsatte han. “Og de som jobbet for fem år siden er sannsynligvis ubrukelig i dag.”

2) Ikke beskytter telefonens låseskjerm

Bilde: NeonBrand/Unsplash

Når noen kommer forbi skjermlåsen på telefonen, kan de legge til Facebook, kan du lese din e-post, spam dine kontakter, og sannsynligvis for en rekke elektroniske varer fra Amazon, så vel. Fortsatt er så mange som 15 prosent av brukerne fortsatt ikke beskytter telefonen sin med enten en PIN-kode eller noen biometrisk metode for identifikasjon.

Det er nå et vell av ansikt og fingeravtrykk og iris-skanning teknologi på markedet, så det er ingen unnskyldning for ikke å bruke det—og en lang PIN-kode er fortsatt like sikker (så lenge du ikke angi det i full visning av noen andre).

Noe du bør absolutt unngå, er mønsteret som låser opp, noe som er lettere å kopiere, ifølge en fersk undersøkelse fra US Naval Academy og University of Maryland Baltimore County. Forskningen viste at to tredjedeler av mennesker kan gjenskape et mønster å ha spionert på at du gjør det når gjennom, sammenlignet med en seks-sifret PIN-kode som du bare 1 av 10 deltakere var i stand til å kopiere etter et enkelt utseende.

“For å beskytte mot skulder surfing, 6-lengde Android låse opp mønstre kan være mer sikker, men våre funn viser at 6-sifret Pinnene gir mest mulig sikkerhet for en observatør prøver å nøyaktig gjenskape passordet,” Ravi Kuber fra University of Maryland Baltimore County, en av forskerne som arbeider på studiet, fortalte Gizmodo.

3) Ikke bruk av to-trinns autentisering

Bilde: Skjermdump

Vi har allerede snakket om hvor ofte passord og logg inn detaljer synes å lekke ut på web i disse dager, og to-trinns hovedsak setter en ekstra beskyttende barriere i veien—så vel som ditt brukernavn, og passordet, hackere trenger en annen bit av informasjon for å logge inn på din konto på en ny, ukjent enhet.

Det er noen ganger en kode generert i en app, og noen ganger en SMS sendt til din pålitelige telefonen, men uansett metode, det gjør dine kontoer en hel masse mer sikker.

Omtrent hvor som helst du kan få en konto nå tilbyr noen form for to-faktor beskyttelse: Facebook, Twitter, Google, Apple, Microsoft, Instagram, Dropbox, Amazon… listen går videre og videre. Metoden for å sette det i hvert fall er ganske opplagt og enkelt—bare dykke inn dine sikkerhetsinnstillinger.

“Hvis du bare surfer på nettet eller ser på et element på en online auksjon, du trenger ikke multifaktor autentisering,” Raj Samani, Stipendiat og forskningssjef ved McAfee, fortalte Gizmodo. “Men, hvis du kjøper dette elementet, det er en helt annen historie fordi du er nå deling av finansielle data. Du trenger riktig nivå av sikkerhet basert på verdien av kontoen.”

“Hackere synes det er mye mindre attraktivt å prøve å hacke en personlig konto som er blitt ivaretatt med multifaktor autentisering, fordi det ikke vil være enkelt.”

4) å Dele for mye informasjon

Bilde: Skjermdump

All informasjon du dele offentlig på nettet kan brukes til å stjele identiteten din, gjette ditt passord, eller svare på sikkerhetsspørsmålet å beskytte kontoen din—fra et Instagram bilde som viser din street til en tweet om hunden din, hvis navn du også har brukt for din sikkerhet spørsmålet.

Selvfølgelig deling er normen nå—bare personer over en viss alder vil huske hvordan merkelig (og potensielt farlige) det følte for å dele bilder på Facebook når funksjonen først rullet ut. Likevel, det er ingen grunn hvorfor du ikke kan tenke før du legger ut.

Det betyr at geotagging bare når det er nødvendig (og når du er borte fra hjemmet eller kontoret), å holde virkelige navn og personlige detaljer ned til et minimum, og gjøre seg kjent med de verktøy du kan bruke til å begrense publikummet for dine egne innlegg.

“Det er viktig å forstå hvordan du kan begrense hva andre kan finne ut om deg på nettet,” David Emm, rektor sikkerhet forsker ved Kaspersky Lab, fortalte Gizmodo. “Kaspersky Lab forskning viser at nesten en tredjedel av personer som bruker sosiale nettverk for å dele sine innlegg, check-ins og andre personlige opplysninger, ikke bare med sine venner, men med alle som er online.”

“Hvis du ville ikke publisere noe på forsiden av en avis, ikke legge det ut på nettet.”

5) ved Hjelp av wi-fi uten å tenke

Bilde: Skjermdump

Det er altfor fristende bare å koble til det offentlige wi-fi-nettverk som du kan finne for å holde deg oppdatert med Snapchat, Twitter, og Gizmodo, men du bør aldri la tørsten for tilkobling skyen din dom om hva som er trygt og hva som ikke er det.

Problemer med offentlige wi-fi er som alle andre kan koble til det, så vel som du, og som gjør det dypest sett er mindre sikker enn hjemmenettverket ditt. Hvis du absolutt må bruke wi-fi på farten, er den sikreste måten å få online du er borte fra hjemmet, er å investere i en kvalitet VPN-pakke og lage din egen kryptert rute til nettet.

Hvis du ikke vil bekostning og problemfri av en VPN, det er fortsatt forholdsregler du kan ta: Sjekk vilkår og betingelser for å komme online, holde seg til tjenester du har allerede registrert seg for heller enn å registrere seg for nye (der det er mulig), unngå å gjøre noe viktig på offentlige wi-fi (som bank eller e-post), og se etter HTTPS-ikonet før du skriver inn sensitiv informasjon.

“Offentlige wi-fi er en spesielt praktisk valg for å være alltid på, og er et flott alternativ til å bruke opp våre telefonen data,” sa Marty S. Kamden, CMO på NordVPN. “Men, offentlige gratis wi-fi er ikke sikker.”

“Hackere og andre ondsinnede organisasjoner er alltid på utkikk etter hull i sikkerheten de kan utnytte: Offentlige wi-fi-for dem er en gullgruve hvis du ikke bruker riktig beskyttende tiltak for å holde dine data trygge.”

SHARE