5 Grunner til å Bygge en Hackintosh (og Hvordan du kan Komme i Gang)

93
Bilde: Wesson Wang/Unsplash

Windows-fans kan bygge sine egne datamaskiner når de ikke kan finne en i butikker for å matche deres behov, men custom-made Mac er mye vanskeligere å sette sammen, som Apple ikke liker å ha sin programvare og maskinvare atskilt. Men hvis du har tid, og virkelig trenger din tykke datamaskin som kjører macOS, enn du bør bygge opp din egen hackintosh—det er hva folk kaller tilpasset bygge macOS maskiner.

Installere macOS på ikke-Apple-merket utstyr innebærer brudd på EULA. Så du virkelig trenger å hacke litt for å få alt til å fungere knirkefritt. Dette betyr også at rett ut av porten du vil ikke ha noen tekniske support fra Apple eller en løsning hvis det begynner å blokkere systemet fra sine cloud-tjenester.

Som sagt, mange en driftig system builder har satt sammen en hackintosh, og det er ikke så vanskelig å bygge om du har en gratis ettermiddag. Først får du trenger programvare: En fungerende kopi av macOS. Du kan ikke bare gå inn i en Apple-Butikk og kjøpe operativsystemet, og selv om du kunne det ikke ville fungere ut av boksen på den nye datamaskinen.

I stedet vil du ønsker å få tilgang til en Mac-maskin eller annen måte, bruke App Store for å laste ned den nyeste OS, og deretter få den på en USB-pinne med Unibeast, en programvare verktøyet brukes til å opprettet en oppstartbar macOS installere på ikke-Apple-maskiner.

Bilde: Skjermdump

Second av alt, å få de riktige komponentene sammen er også viktig dersom du ikke ønsker å bli møtt med en bølge av uoverstigelige bugs og problemer—macOS liker ikke arbeider med mye maskinvare som ikke gjenkjennes, men online-ressurser som TonyMacx86 kan hjelpe her. Du kan enten bygge en maskin for deg selv eller velge en pre-bygget stasjonær eller bærbar pc som er kjent for å fungere godt med macOS.

Hvis det hele virker skremmende, ikke la det være! Å bygge en hackintosh er mye enklere enn du kanskje tror. Og det er nok av gode grunner til å gi den en gå. Nedenfor er fem gode grunner til å investere tid og krefter i å bygge en hackintosh, sammen med noen tips for å komme i gang.

1) Du kan kontrollere spec

Kanskje er nummer én grunn til at noen bygger sin egen datamaskin (mac os, Windows eller på annen måte): spec er alt opp til deg. Folk vanligvis tenker på prosessorhastighet og ekstra harddisker, men det dekker ting som porter og eksterne enheter er plassert så godt hvis den nye MacBook bare ikke har nok porter, kan du sette sammen en hackintosh maskin som gjør.

Fra den interne grafikkort til skjerm-størrelse, det er helt opp til deg (innenfor grunn—som vi har sagt, macOS vil ikke spille lykkelig med hver maskinvarekomponent ute). Så er det å oppgradere aspekt å vurdere, fordi du kan konfigurere systemet til å bli mye lettere å legge til i fremtiden enn noe kjøpt fra Apple.

Skjermkortet er for treg? Med en hackintosh kan du bare bestille et nytt kort på nettet og installere den neste dagen.

Bilde: Gizmodo

2) Apple er treg oppdatering syklus

Apple er neppe noe som gjør det enkelt for erfarne brukere å få sine hender på noen high-end Mac kit akkurat nå. Nyere MacBook Pros er litt gimmicky side, som er den nyeste og største iMac Pro vil ikke være her til desember tidligst, og som for den etterlengtede etterfølgeren til papirkurven kan-formet Mac Pro, er du nødt til å vente enda lenger for det.

På baksiden av denne situasjonen, hvorfor ikke komme sammen din egen super-drevet, high-spec Mac-maskinen? Som vi har nevnt ovenfor, kan du få din egen utvalg av funksjoner og komponenter (i grunnen), og hvis du ikke er enig med Apples valg som er fint. Du kan bli kjører macOS i full fart lenge før noen iMac Pro eller Mac Pro-eiere.

3) gjeldende Mac-maskinen er flagging

Dette er knyttet til den forrige punkt, men så bra som Mac-er i lang levetid innsats, vil de etter hvert begynner å vise sin alder—og på det punktet kan du begynne å sjekke ut noen av prisene for nye maskiner, som har en tendens til å feile på premium side. Å bygge en Hackintosh kan være en måte å behandle deg selv til et nytt system uten å bruke fullt så mye penger.

Å ha en eksisterende macOS maskinen opp og kjører gjør det enklere for deg å få tak i programvaren og verktøyene du trenger for å lage deg hackintosh anyways. Det betyr også at du har en eldre system for å falle tilbake på hvis noe skulle gå galt med din nye bygg.

Bilde: Apple

4) kan Du bygge opp et system for en hensikt

Vi har nevnt om å lage en egendefinert spec for din maskin, men en annen beslektet grunn til å bygge en hackintosh er at du kan flykte på standard design og form faktorer som ble lagt frem av Apple. Om du vil macOS kjører på en liten media center, eller som en del av en smart home-systemet, eller selv arbeider i bilen, en hackintosh gjør det mulig.

Du plutselig har samme fleksibilitet som Windows-brukere har alltid hatt, takket være overflod av alternativer der ute. Kanskje du selv ønsker å prøve å få macOS opp og kjører på en 2-i-1 tablett, snarere enn å kjøpe en iPad Pro. Valgfrihet får du med en hackintosh gjelder så mye til type enhet som de interne komponentene.

5) Du kan lære noe underveis

Å sette sammen en hackintosh er ikke så vanskelig som det pleide å være, men det er ikke akkurat enkelt: Du fortsatt kommer til å få hendene skitne med programvare nedlastinger og BIOS-oppdateringer og building system (hvis du velger en fullstendig tilpasset rigg). Sjansene er du kommer til å treffe noen veisperringer langs veien som du prøver og få alt fungerer.

Som sagt selv, som noen som er bygget for en Windows system vet, du kommer til å lære mye mer om den interne driften av din nye bærbare eller stasjonære enn du ville gjort hvis du hadde akkurat gått ut og kjøpt av noe som allerede er ferdig. Det kan ta lengre tid å få opp og kjører med din hackintosh men i ettertid reisen vil være vel verdt tiden.

Hvis du ønsker å lære mer om å bygge opp din egen Mac-en, enn det er en utmerket ressurser vil du ha på din avhending: TonyMacx86. Dette nettstedet har hvordan guider, komponent guider, og tonnevis av andre hackere å bygge sine egne enheter som kan gi deg tonnevis av støtte og veiledning som du oppretter din egen maskin. Det er lett den beste hackintosh ressurs som er tilgjengelig på internett, og det neste stedet du bør dra på reisen.

SHARE