Hvordan Får du Alle Dine e-Mails på Ét Sted

49
Billede: Gizmodo

Beskæftiger sig med den daglige strøm af e-mails er tidskrævende nok uden at skulle spilde dyrebare minutter at hoppe mellem faner i browser eller apps for at kontrollere alle de konti, du har tilmeldt dig. Det er disse værktøjer og tricks, du er nødt til at bringe alle dine beskeder samlet ét sted.

I hele denne artikel vil vi henvise til POP (Post Office Protocol) – og IMAP (Internet Message Access Protocol)—hvis du ikke har stødt på dem før, de er forskellige måder at komme på din e-mail-konti, og det hjælper til at forstå de forskellige fordele og ulemper af hver, før du får din altomfattende e-mail masterplan sat op.

Uden at blive for teknisk, POP væsentlige skaber separate kopier af dine e-mails hentet fra din server, der henviser til, at IMAP opretter midlertidige eksemplarer, der er altid synkroniseret frem og tilbage med serveren. Det er lidt ligesom at have fem separate kopier af det samme Word-dokument på fem forskellige computere, og få adgang til en enkelt Google-Docs-fil fra disse fem computere i stedet for.

POP henter meddelelser og normalt sletter de originale fra serveren, selvom nogle e-mail-klienter lade dig forlade det oprindelige sted, i tilfælde af at du ønsker at få fat i det fra et andet sted; IMAP-henter en liste over aktuelle e-mails fra serveren, i stedet for at synkronisere ændringer til og fra denne master listen via alle de steder, du har knyttet til din konto.

POP er bedst for hjælp med en enkelt e-mail-klient, og for at holde e-mails offline, hvis du har brug for. Den mere moderne IMAP er at foretrække frem for moderne cloud-baserede systemer, som hver enhed, du bruger, ser de samme liste over modtagne beskeder, sendte beskeder, kladder og så videre. De fleste apps og platforme bruge IMAP, men du måske ønsker at installere POP én gang i et stykke tid.

Visning af alle dine e-mail på nettet

Tillader Gmail ikke, kan du få vist flere konti på én gang, men det gør det lade du forsøger at importere meddelelser fra andre konti, herunder andre Gmail-konti—åbne Konti og Import under fanen i ruden Indstillinger, og klik derefter på Tilføj en e-mail-konto og indtaste kontooplysningerne (din e-mail-udbyder skal være i stand til at hjælpe dig med her ud, hvis det er nødvendigt).

Dette er gjort via POP snarere end IMAP, dog med de forbehold, der er nævnt ovenfor. Din e-mails kan ikke vises omgående, og hvis du ønsker at sende beskeder fra din sekundære konto indenfor den samme Gmail-vindue, du også nødt til at klikke på Tilføj en anden e-mail-adresse under Send e-mail tekst og udfylde disse oplysninger også.

Gmail kan importere andre konti, men kun via POP. (Billede: Screenshot)

Apple vil ikke lade dig styre flere e-mail konti på nettet, men Microsoft vil gennem moderniseret Outlook.com: Åbn menuen Indstillinger (via cog ikon) og klik derefter på Forbundne konti , og følg vejledningen på skærmen.

Det virker med den holder af, Gmail og Yahoo Mail, og endnu bedre, det bruger IMAP som standard (bare sørg for at du har aktiveret IMAP i source-konto)—alle dine e-mails, synkronisere til og fra den oprindelige konto, og du kan sende og modtage e-mails uden yderligere konfiguration. Du får mulighed for at holde din importeret e-mails i en separat mappe, eller blandet med din primære Outlook-mapper.

Yahoo Mail kan importere andre konti med et par klik. (Billede: Screenshot)

Yahoo Mail understøtter flere konti med import, og igen er det hele foregår via superior-IMAP-protokollen på cog-ikonet (længst til højre), så Flere indstillinger, og derefter vælge Postkasser, og Tilføj postkasse for at indtaste oplysninger om andre konti (Gmail og Outlook-konti tag bare et par klik).

Din separat e-mail-indbakker er noteret ned, venstre, sammen med en flettet indbakke nedenunder, så har du mulighed for at gennemse dine konti individuelt eller visning af alt, hvad der kommer i kronologisk rækkefølge i stedet.

På skrivebordet

Mange af os har vinkede farvel til desktop klienter takket være den let det er at skifte platforme og computere, når alle dine beskeder, der er på nettet, men desktop software kan stadig komme i handy nogle gange—og ofte desktop apps har funktioner, der kan være svært at få adgang til eller mere vanskelig at bruge i en web-baseret indstilling.

Så længe du bruger IMAP for din besked adgang, dine e-mails ophold i skyen, såvel som på din lokale maskine, så du har virkelig fået det bedste af begge verdener. Hvis du bruger en masse af dine e-mail gang sad foran en computer, så er det værd at overvejer at få alle dine konti til at indgå i den samme ansøgning.

Windows Mail er enkel, men administrerer flere konti meget godt. (Billede: Screenshot)

Outlook på Windows er nu temmelig tæt integreret med Outlook.com på nettet, så de konti, du importerer via web-interface dukke op på skrivebordet, og vice versa. For at tilføje nye konti via Windows-10-klient, klik på File og derefter på Info og derefter på Tilføj Konto for at starte installationen.

Processen er endnu mere ligetil, hvis du kører e-Mail-app, der kommer som en del af Windows 10. Fra den forreste skærm, klik på cog-ikonet (nederst til venstre) og derefter Administrer Konti og Tilføj konto—her kan du tilføje konti i forskellige typer, herunder Google, Yahoo Mail, og iCloud, enten via POP eller via IMAP. Der er også et Link indbakker option på samme skærm, der dumper alle dine importerede beskeder i de samme mapper, snarere end at tilføje separate poster for hver konto.

Import af konti i Apple Mail. (Billede: Screenshot)

Over på macOS du kan godt være at bruge Apple Mail, og nye konti kan blive importeret, ved at klikke på Mail, og derefter på Tilføj Konto og indtaste de relevante oplysninger—både POP og IMAP understøttes her. Mail vil holde sig nye beskeder fra en konto i den samme Indbakke, så du kan se alting sammen, samt give dig separate indbakker og mapper nedenunder, hvis du har brug for dem, hvilket er en intuitiv måde at arbejde på.

Der er selvfølgelig mange flere desktop e-mail-klienter, end vi kan dække her, men principperne er de samme, og de fleste af dem vil støtte at få adgang til andre konti, enten via POP eller IMAP—du bare nødt til at arbejde ud af, hvem der har den grænseflade, og workflow, du foretrækker.

På mobil

Mens du kan ikke få vist flere konti samtidig i Gmail på nettet, kan du gøre det i Gmail til Android, og faktisk i Indbakken til Android, ved hjælp af enhver form for konto du vil åbne drop-down menu under din avatar på navigationsruden til venstre for at finde mulighed for at tilføje flere konti.

Dette er anderledes end den, IMAP-og POP-importerer vi har nævnt ovenfor, fordi det er faktisk ikke blande dine beskeder sammen: Det er bare for at vise dem, som blandet sammen, og lade dig styre dem fra ét sted, mens faktisk at holde dem adskilt. Du kan tilføje flere konti i iOS versioner af disse apps også, men i disse tilfælde dine konti holdes på separate skærme, med ingen “Alle indbakker”.

Alle indbakker er tilgængelige i Google ‘ s e-mail-apps til Android. (Billede: Screenshot)

Understøttelse af flere konti er tilgængelig i mange andre apps, herunder Outlook til Android og iOS, Yahoo Mail til Android og iOS, Newton til Android og iOS og mange flere. Tilføjelse af konti er normalt forholdsvis ligetil, og de indstillinger, skal kunne ses tydeligt vises på din app valg.

Desværre er flere hensyn at synkronisere lader meget tilbage at ønske i nogle tilfælde. Hvis du har importeret en anden konto på nettet, nogle mobile apps (Outlook) vil samle op på dette, og nogle (Yahoo Mail) ikke vil, så det kan tage lidt trial and error at finde ud af hvilken en vil være bedst for dig. Layout er også ofte forskellige mellem mobil og web (og desktop).

Import af konti i Outlook til iOS. (Billede: Screenshot)

Husk, at mobiltelefoni er egentlig bare give dig et vindue på dine konti—du er faktisk ikke downloade noget, eller hvis du er, det er kun midlertidigt. Hvis du ønsker, at alle dine meddelelser på samme (digital) plads, skal du bruge import muligheder, vi nævnte ovenfor; hvis du blot ønsker at se alle dine meddelelser på en eller to skærme, så find en app (efter nøje afvejning af alle de andre funktioner, udover multi-konto støtte).

Med andre ord, hvis du importerer alle dine forskellige e-mail konti i Gmail på nettet, som vi beskrev i starten, behøver du ikke at Alle indbakker udsigt, fordi alle dine beskeder, der er hyggeligt beliggende sammen alligevel i den samme konto.

Du har fået et væld af forskellige muligheder for at administrere flere konti på tværs af web, desktop og mobil, så er der også en undskyldning for at gå glip af en e-mail, fordi det gik til en anden konto er en masse mere spinkelt, end det var engang.

SHARE