Hoe Krijg je Al Je e-Mails op Één Plaats

51
Afbeelding: Gizmodo

Omgaan met de dagelijkse stortvloed van e-mails is tijdrovend genoeg zonder te hoeven verspillen kostbare minuten springen tussen tabbladen in de browser of apps om te controleren of alle van de accounts waarbij u bent aangemeld. Dit zijn de tools en trucs die u nodig hebt om te brengen alle van uw berichten naar één plaats.

In dit artikel zullen we verwijzen naar POP (Post Office Protocol) en IMAP (Internet Message Access Protocol)—als u het nog niet hebben over hen voordat ze op verschillende manieren op uw e-mail accounts, en het helpt bij het begrijpen van de verschillende voors en tegens van elk voordat je een alomvattende e-masterplan opgesteld.

Zonder al te technisch, POP wezen creëert afzonderlijke kopieën van uw e-mails gedownload vanaf de server, terwijl IMAP maakt tijdelijke bestanden die worden altijd gesynchroniseerd heen en weer met de server. Het is een beetje net als met vijf afzonderlijke exemplaren van hetzelfde Word-document op vijf verschillende computers en het benaderen van één Google-Docs-bestand van de vijf computers in de plaats.

POP downloads van uw berichten en meestal verwijdert de originelen van de server, hoewel sommige e-mailclients, verlaat u het origineel in plaats van in het geval u wilt om het te grijpen ergens anders; IMAP-downloads-een lijst van de huidige e-mails van de server in plaats daarvan, het synchroniseren van wijziging en van deze lijst via de locaties die u hebt gekoppeld aan uw account.

POP het beste is voor gebruik met een enkele e-mail client en voor het bewaren van e-mails offline te zetten indien nodig. Het modernere IMAP is de voorkeur voor de moderne cloud-gebaseerde systemen, zoals elk apparaat u ziet de lijst van ontvangen berichten, verzonden berichten, concepten, enzovoort. De meeste apps en platforms gebruik van IMAP, maar wilt u misschien voor het implementeren van POP keer in een tijdje.

Het bekijken van al uw e-mail op het web

Met Gmail kunt u meerdere accounts tegelijk, maar het doet u laten berichten importeren vanuit andere accounts, met inbegrip van andere Gmail-accounts—het openstellen van de Accounts en Import op het tabblad Instellingen in het deelvenster, en klik vervolgens op een e-mailaccount Toevoegen en voer de account gegevens (uw e-mail provider moet in staat zijn om u te helpen hier uit indien nodig).

Dit alles gebeurt via een POP in plaats van IMAP, hoewel, met de kanttekeningen die hierboven zijn vermeld. Uw e-mails mogelijk niet onmiddellijk verschijnen, en als je wilt om berichten te verzenden vanuit uw secundaire account binnen dezelfde Gmail-venster moet u ook op ander e-mailadres Toevoegen onder de e-mail Verzenden omschrijving en vul die details ook.

Gmail importeren van andere accounts, maar alleen via de POP. (Afbeelding: Screenshot)

Apple won ‘ t let u bij het beheren van meerdere e-mail accounts op het web, maar Microsoft zal door middel van de vernieuwde Outlook.com: Open het menu Instellingen (via het tandwiel icoon) en klik vervolgens op Aangesloten accounts en volg de instructies op het scherm.

Het werkt met de wil van Gmail en Yahoo Mail, en nog beter, het maakt gebruik van IMAP-standaard (maar zorg ervoor dat u over een IMAP in de bron account)—al uw e-mails te synchroniseren naar en van de oorspronkelijke account, en u kunt het verzenden en ontvangen van e-mails zonder verdere configuratie. Dan krijgt u de mogelijkheid om uw ingevoerde e-mails in een aparte map, of gemengd met uw Outlook-mappen.

Yahoo Mail kunt importeren, andere accounts, met een paar klikken. (Afbeelding: Screenshot)

Yahoo Mail ondersteunt meerdere account importeert ook, en nogmaals het is allemaal gedaan via de superior IMAP-protocol—klik op het tandwiel (uiterst rechts), dan Meer instellingenen kies Mailboxen en een mailbox Toevoegen om de gegevens van de andere accounts (Gmail en Outlook-accounts slechts een paar klikken).

Uw eigen e-mail inbox staan de linkerkant, samen met een samengevoegde inbox onder, dus heb je de optie om te bladeren door uw accounts individueel of bekijken van alles wat komt in chronologische volgorde plaats.

Op het bureaublad

Velen van ons hebben uitgezwaaid op het bureaublad klanten dankzij het gemak van het schakelen van platforms en computers bij al je berichten op het web, maar ook desktop software kan nog van pas komen soms en vaak bureaublad-apps zijn voorzien van functies die kunnen worden moeilijk te bereiken of meer moeilijk te gebruiken in een web-based omgeving.

Zo lang als u IMAP gebruikt voor uw bericht toegang tot uw e-mails blijven in de cloud en op uw lokale computer, dus je hebt echt het beste van beide werelden. Als je veel van je e-mailen tijd zat in de voorkant van een computer dan is het het overwegen waard om al je accounts in te voeren in de toepassing.

Windows Mail is eenvoudig, maar beheert meerdere accounts zeer goed. (Afbeelding: Screenshot)

Outlook op Windows is nu vrij nauw geïntegreerd met Outlook.com op het web, zodat alle accounts die u importeren via de web interface op de desktop, en vice versa. Voor het toevoegen van nieuwe accounts via de Windows-10-client, klik op Bestand en vervolgens op Info en vervolgens op Account Toevoegen om te beginnen met het installatie proces.

Het proces is nog eenvoudiger als u de app e-Mail die wordt geleverd als onderdeel van de Windows-10. Vanuit de voorkant van het scherm, klik op het tandwiel-pictogram (links onder) en vervolgens Beheren van Accounts en Voeg account toe—vanaf hier kunt u accounts toevoegen van verschillende soorten, waaronder Google, Yahoo Mail, en iCloud, hetzij via POP of via IMAP. Er is ook een postvakken Koppelen optie op hetzelfde scherm dat dumpt alle geïmporteerde berichten in de mappen in plaats van aparte ingangen voor elke account.

Het importeren van accounts in Apple Mail. (Afbeelding: Screenshot)

Op macOS u misschien wel met behulp van Apple Mail, en kunnen nieuwe accounts worden geïmporteerd door te klikken op Mail en vervolgens op Account Toevoegen en het invoeren van de relevante gegevens—zowel POP als IMAP worden hier niet ondersteund. Mail stick nieuwe berichten van een account in dezelfde Postvak in, zodat je kunt zien van alles door elkaar, als ook als u afzonderlijke postvakken en mappen onder als je ze nodig hebt, dat is een intuïtieve manier van werken.

Er zijn natuurlijk nog veel meer desktop e-mailclients, dan kunnen we hier bespreken, maar de principes zijn hetzelfde en de meeste van hen zullen ondersteunen en de toegang tot andere accounts, hetzij door middel van POP-of IMAP—je hoeft alleen maar uit te werken die een heeft met de interface en workflow van je voorkeur.

Op mobiel

Terwijl u kunt niet tegelijkertijd meerdere accounts in Gmail voor het web, kunt u dat doen in Gmail voor Android, en zelfs in de Inbox voor Android, met behulp van welke soort account je wilt—open het drop-down menu onder je avatar op het navigatiepaneel aan de linkerkant gebruiken om de optie te meer accounts toevoegen.

Dit is anders bij de IMAP-en POP importeren we hierboven vermeld, omdat het is eigenlijk niet mengen van uw berichten samen te voegen: Het is gewoon tonen dat ze zo met elkaar vermengd, en om u te laten beheren vanaf één plaats, terwijl in feite het houden van ze te scheiden. U kunt meerdere accounts in de iOS-versie van deze apps ook, maar in die gevallen uw accounts zijn opgeslagen op afzonderlijke schermen, met geen “Alle inboxen” bekijken.

Alle postvakken is beschikbaar in Google ‘ s e-apps voor Android. (Afbeelding: Screenshot)

Ondersteuning voor meerdere accounts is beschikbaar in veel andere apps, waaronder Outlook voor Android en iOS, Yahoo Mail voor Android en iOS, Newton voor Android en iOS en veel meer. Het toevoegen van accounts is meestal vrij eenvoudig opties en worden de opties worden duidelijk weergegeven in uw app naar keuze.

Helaas voor meerdere accounts synchroniseren laat veel te wensen in sommige gevallen. Als u hebt geïmporteerd van een tweede account op het web, sommige mobiele apps (Outlook) zal ingaan op deze en een aantal (Yahoo Mail) niet, dus het zou kunnen nemen een beetje trial and error om uit te werken die het gaat worden voor u het beste is. Lay-outs zijn ook vaak verschillende tussen mobiel en het web (en desktop).

Het importeren van accounts in Outlook voor iOS. (Afbeelding: Screenshot)

Vergeet niet dat mobiel is echt gewoon het geven van u een venster op uw accounts—je bent niet echt iets te downloaden, of als u, het is maar tijdelijk. Als u wilt dat alle berichten in dezelfde (digitale) ruimte, gebruik maken van de opties voor importeren we hierboven vermeld; als je gewoon wilt om alle berichten op één of twee schermen, dan is een app zoeken (na het zorgvuldig afwegen van alle andere functies naast de multi-account support).

In andere woorden, als u het importeren van al uw verschillende e-mail accounts in Gmail op het web zoals we beschreven aan de start, hoeft u niet Alle inboxen bekijken, omdat al uw berichten zijn knus genesteld samen toch in dezelfde account.

Heb je een ton van de verschillende opties voor het beheren van meerdere accounts op het web, de desktop en mobiele, zodat ook excuus voor het missen van een e-mail, omdat het ging om een ander account is veel meer zwakke dan het ooit was.

SHARE