Hoe Kies je de Beste Browser voor Je Telefoon

57
Afbeelding: Screenshot

Misschien heb je al gebruik van dezelfde browser sinds je eerste unboxed uw telefoon, of misschien schakelaar tussen hen op een wekelijkse basis: Er zijn gewoon zoveel keuzes voor browsers op mobiele als er op het bureaublad en elk loopt een beetje anders. Hieronder hebben we alle grote browser beschikbaar—getrouwen, zoals Chrome en Safari nieuwere browsers zoals Google.

Als u wilt weten welke browser het beste is voor uw behoeften te lezen.

Benchmarking browsers

Browsers zijn niet alleen maar over leuke functies. Ze zijn ook over de snelheid, en tot dat einde benchmarking browsers kan het een geweldige manier van sorteren van de beste voor uw telefoon. Het is zelfs hoe zijn we begonnen met het melden van dit verhaal.

Maar benchmarks zijn voornamelijk synthetische—wat betekent dat na het testen van de functies van de benchmarks voor u voorzien van een score in plaats van een tijd van de voltooiing. Dit betekent dat het gemakkelijker is voor een browser-game” de benchmark voor een betere scores dan ze zouden kunnen bereiken in de echte wereld scenario ‘ s.

Dus je moet er een gewoonte van testen met meerdere benchmarks gewoon veilig. Gelukkig zijn de meeste benchmarks zijn gratis en super eenvoudig in gebruik.

Voor onze tests hebben we ons gericht op twee ijkpunten in het bijzonder: De nieuwere Basemark Web 3.0 en de oude meester, de Peacekeeper. Basemark test browsers door het tonen van inhoud in HTML5, WebGL, JavaScript, en andere web-technologieën, terwijl Peacekeeper richt zich specifiek op HTML 5. T

zijn verschil in wat de criteria test resulteerde in een aantal wild verschillende resultaten met niemand in de browser uit komt vooruit op onze Android-apparaat—een Nexus 6P. Hoewel Chrome is het wel gelukt om te komen op de tweede plaats, op beide tests.

Papegaaiduiker vlaggen en Opera stijgt—maar Chrome is recht op Opera ‘ s staart. (Beeld: Alex Cranz/Gizmodo)
Opera is in de voorlaatste plaats op Peacekeeper terwijl Papegaaiduiker is dus snel je af te vragen wat de heck is gaande. Met name Chrome is nog steeds de op een na snelste. (Beeld: Alex Cranz/Gizmodo)

Wanneer we getest met de browsers op een iPhone 7 Plus vonden we ook geen directe winnaar—Microsoft Rand in geslaagd de tweede plaats in de Basemark en eerste in Peacekeeper, die zou, in theorie, de kroon van de winnaar. Papegaaiduiker, ondertussen, was helemaal niet in staat van het runnen van Basemark op iOS.

Nu, hoe hard we ook probeerden, Papegaaiduiker niet zou lopen Basemark. (Beeld: Alex Cranz/Gizmodo)
Papegaaiduiker in geslaagd de vierde plaats in Peacekeeper, terwijl de Rand van amper weggedrukt Safari en Chrome voor het eerst. (Beeld: Alex Cranz/Gizmodo)

Wat dit betekent is dat je moet je onderzoek doen voordat je aan een browser, en je moet voorzichtig zijn niet om een enkele benchmark evangelie bij het kiezen van de snelste browser.

Google Chrome (Android, iOS)

  • App afmetingen: 182.0 MB (Android), 59.4 MB (iOS)

Waarschijnlijk is de standaard keuze voor veel wijten aan de manier waarop het synchroniseert alles, van de desktop versie van Chrome, het trekken van al uw browsergeschiedenis, bladwijzers, login-gegevens en het dus op in je telefoon, ongeacht welk besturingssysteem u gebruikt. Het is zo glad en speedy gevoel als het op het bureaublad, en je natuurlijk voor de gebruikelijke beetje Google-achtige trekjes, zoals de optie om op het web te zoeken met uw stem.

Andere functies van de nota onder meer de one-touch functie voor het zoeken van (handig voor het opzoeken van termen snel), een data-saver modus voor het optimaliseren van webpagina maten (via de servers van Google), en een download-knop die u kunt gebruiken om de cache hele sites om offline te lezen. Als op de desktop, Google Translate is standaard ingebouwd, zodat je kunt krijgen buitenlandse sites in de taal van uw keuze.

Chrome. Afbeelding: Screenshot

Zo verfrissend als het was toen het voor het eerst gelanceerd, de benchmarks die we hebben uitgevoerd show Chrome is niet altijd de snelste mobiele browser, en ook niet echt de meest feature-rijke—het is de populariteit van Chrome op de desktop, en de nauwe integratie met alles van Google, dat maakt van Chrome voor Android of iOS de moeite waard uw tijd, en maakt het ook moeilijk om over te schakelen van.

Dat wil niet zeggen dat de mobiele versie van Chrome is een slechte ervaring: Het is een snelle, het on-screen elementen zijn slim ingedeeld, en de overzichtelijke interface is vooral kleinere schermformaten. Echter, het is echt alles voorbij de app, dat maakt het een voorkeur voor veel gebruikers, in plaats van wat de mobiele app zelf te bieden heeft.

Apple Safari (iOS)

  • – App size: n/a

De browser die u goed kan blijven uit gewoonte als je op een iPhone, Apple nog steeds nieuwe functies toe te voegen aan de mobiele browser, het meest recent een aantal intelligente blokkeren van ad-trackers en strakker Siri-integratie. Als met Chrome, Safari is aantrekkelijker als u het op het bureaublad te worden, zoals veel van je spullen wordt gesynchroniseerd.

Dat heeft zelfs een open tabbladen, dankzij de toenemende bereiken van iCloud, en het is gemakkelijk te zien waarom Apple aanhangers zou het niet zie geen reden om over te schakelen, vooral als Safari is zo diep geïntegreerd in iOS. Oké, het is niet het mooiste-kijken of meest intuïtieve interfaces, maar het is fijn, en je kunt er zeker van zijn dat Apple minder geïnteresseerd zijn in het bijhouden van je surfgedrag dan Google.

Safari. Afbeelding: Screenshot

Safari sloeg goed aan in onze benchmarks, en functies zoals de reader mode en de literatuurlijst zijn zeer nuttig. Uiteindelijk maar het voelt alsof het hetzelfde verhaal als met Chrome—Safari is een goede browser gekozen vanwege de nauwe integratie met andere Apple-producten, niet in het minst uw telefoon, eerder dan iets dat eigenlijk in de app zelf.

Met de toenemende invloed van Siri, dat het alleen gaat om meer ware de loop van de tijd. Gezien de voordelen van het gebruik van dezelfde browser op mobiele en desktop, het is verrassend dat de ontwikkeling van Safari voor Windows is tot stilstand gekomen, waardoor gebruikers van Windows een andere reden om het gebruik van Chrome op iOS.

Mozilla Firefox (Android, iOS)

  • – App size: 53.9 MB (Android), 56.3 MB (iOS)

Op een keer-het alternatief voor Internet Explorer en nu het alternatief voor Google Chrome, Firefox heeft dezelfde cross-platform synchroniseren trucs uit de mouw als Chrome doet, dus als je op de desktop is het zinvol om het te gebruiken op mobiele. Het heeft een aantal andere leuke functies en—als de schakelaar voor het stoppen van video-inhoud van autoplaying.

De miniatuur systeem voor het openen van tabbladen is een beetje mooier dan Chrome gestapelde kaarten aanpak, en zoals je zou verwachten, het is gemakkelijker om te schakelen naar andere zoekmachines naast Google (van Bing naar Amazon) op de vlieg. Je hebt ook een ruime keuze van extensies, kunt u toevoegen via de mobiele ad-blockers plugins die de look en feel van de web.

Firefox. Afbeelding: Screenshot

Firefox scoort hoog op visuele esthetiek, hoog op maat, en heeft een veel slimme ideeën te bieden, die ondersteuning voor een groot aantal extensies zou een reden om te kiezen dit over Chrome of Safari. In termen van ruwe benchmark scores deed het vrij goed in onze iOS-tests en niet geweldig op alle Android, maar we raden het uit te proberen voor jezelf.

We waren onder de indruk van Firefox in de tijd die we doorgebracht te spelen met het, in termen van functies, maar de vraag is: Doet het genoeg om u wilt overschakelen van uw standaard browser op de mobiele telefoon? Waarschijnlijk niet, vooral als je bent al goed geïnvesteerd in actief Chrome of Safari op uw desktop machines.

Opera (Android) en Opera Mini (Android, iOS)

  • Opera app grootte: 71.0 MB (Android) n/a (iOS)
  • Opera Mini app grootte: 21.3 KB (Android), 40.6 MB (iOS)

Opera is het moedige, innovatieve underdog voor Android, iOS, Windows, macOS, en zowat elke andere platform uit, maar voor nu lijkt zijn de technische middelen zijn gericht op Android dan iOS zo ver als mobiel gaat. In feite iOS-gebruikers hebben alleen de lichtgewicht, data-compressie van Opera Mini te noemen, veeleer dan de full-vet-versie van Opera mobile.

De volledige Opera, op Android, opent met een Google Now-achtige nieuws-feed die je kunt uitschakelen als je niet wilt, en beschikt over een handige ‘speed dial’ bekijk je direct naar je favoriete sites. Bladeren en zoeken is glad en schoon, en net als bij de andere apps die je kunt maken van een Opera-account synchroniseren van bladwijzers en browsegeschiedenis op verschillende apparaten.

Opera Mini. (Afbeelding: Screenshot)

De belangrijkste Opera app bevat een optie voor het opslaan van gegevens, het comprimeren van de sites via de servers van Opera voordat je ze op, maar op Opera Mini voor Android en iOS de snelheid en data compressie is de belangrijkste selling point: Het is een ultra-compact en lichtgewicht, maar nog steeds bevat het blokkeren van advertenties, offline pagina ‘ s, een vereenvoudigde news feed, en een handige nacht modus.

In termen van benchmarks het was een gemengd verhaal voor Opera, op de toppen van een Android-lijst in Basemark en het raken van de bodem van de iOS-lijst in Peacekeeper. Zoals Firefox, het heeft een aantal coole functies, en loopt zeer goed, maar tenzij je echt van de gegevens-het opslaan of ad-blocking functies, of gebruiken op de desktop, het is waarschijnlijk niet genoeg om je te verleiden om te schakelen.

Papegaaiduiker (Android, iOS)

  • – App size: 32.6 MB (Android), of 41,9 MB (iOS)

Misschien is de browser die zal worden het minst vertrouwd om je uit van alle van de hier genoemde, Papegaaiduiker belooft één ding: Snelheid. Het is een reputatie opgebouwd wordt snel als de bliksem, en het bepaalde voelt sneller dan de meeste als u op het web, met elementen opduiken vrijwel meteen tegen de tijd dat uw ogen zijn gericht op de pagina, en u bent klaar om te beginnen met lezen.

Dat was ons scherp te zetten door middel van haar schreden in een paar benchmarks te hebben, maar hier bleek de meest lastige van onze browsers: het was de slechtste in de Basemark op Android, verreweg de beste in Peacekeeper op Android (iets andere sites hebben opgemerkt), weigerde te voeren Basemark op iOS, en was een van de ergste in Peacekeeper op iOS.

Papegaaiduiker. (Afbeelding: Screenshot)

Dat suggereert dat er misschien worstelen met de nieuwe web-tech, maar zo ver als onze dag-tot-dag surfen ging, Papegaaiduiker echt indruk op ons met zijn wendbaarheid. Op de top van dat, het heeft een aantal interessante functies, zoals de gamepad overlay te helpen met uw web gaming, en de geavanceerde data-tool die heeft zijn eigen instellingen voor beeld-en video-kwaliteit.

Als je echt wilt dat de snelste laadtijden die er zijn, Papegaaiduiker kan de moeite waard een kijkje (op Android), mits je hoeft niet te synchroniseren op al je spullen van je desktop browser. Hij heeft voldoende slimme functies verpakt weg om er een fatsoenlijke tweede browser hebben geïnstalleerd op uw telefoon ook, in het geval je het nodig hebt.

Microsoft Rand (Android, iOS)

  • – App size: tot 66,9 MB (iOS)

Nieuw voor de strijd, Microsoft Rand is net aangekomen voor Android-en iOS-apparaten in beta-vorm. Iedereen kan zich inschrijven voor het testen, maar je moet installeren TestFlight op iOS, en lid worden van een wachtlijst voor Android: We niet maken naar de voorkant van het Android-wachtrij in de tijd voor dit artikel, maar we konden in ieder geval zet de iOS-versie van de Rand van de browser door middel van haar schreden.

Met in het achterhoofd het is nog steeds heel erg een work in progress, is er reden om optimistisch te zijn over Microsoft ‘ s kansen, althans in termen van de raw-benchmark-cijfers—op iOS, dan kwam de top in onze Peacekeeper tests en tweede in onze Basemark tests. Of u nu eigenlijk van plan om te vinden dat genoeg reden om te willen overstappen, is een andere vraag maar.

Rand. (Afbeelding: Screenshot)

Alle standaard dingen is hier, van een lees modus van bookmarks, maar echt het belangrijkste selling point van de Rand op mobile is gewoon hoe intelligent het synchroniseert met Edge op het bureaublad. Als u Chrome of Firefox over uw desktop en mobiele apparaten, dan zijn een paar extra milliseconden van de snelheid waarschijnlijk niet genoeg om je op te geven Rand een keer te proberen.

In ieder geval is het hier voor mobile nu, en langzaam aflopend in termen van functies en stabiliteit op Windows-10. Als je een Microsoft-loyalist en u wilt gebruik maken van de Rand als je de sprong tussen telefoons en computers, en vervolgens van onze eerste indrukken van de app zijn eigen tegen de beste. De browser is beschikbaar voor iedereen om te proberen alvorens te lang.

Welke browser app moet je gebruiken?

Een beetje teleurstellend, gezien de uren die we doorbrachten benchmarking en te spelen met deze browsers, de eind conclusie was, waarvan we dachten dat we zouden krijgen voordat we begonnen zijn: Het gemak van het hebben van al uw surfen op het leven gesynchroniseerd tussen desktops en mobiele opweegt tegen elke vorm van kleine snelheid verhogen of de oneven leuke of unieke functie.

Dat betekent dat je waarschijnlijk gaat om pick-Chrome of Safari, afhankelijk van de apparaten die u gebruikt en hoe geïnvesteerd je in de Google of Apple ecosystemen. Met apps als Twitter en Facebook hebben hun eigen geïntegreerde browsers tegenwoordig, en iOS waardoor het lastig zijn om te gebruiken een andere browser hoe dan ook, er is nog minder een reden om over te schakelen naar iets anders.

Uiteindelijk is de wil van Firefox en Opera moeten krijgen gebruikers die hun browsers op zowel desktop als mobiel, en het is moeilijk om te breken met dat soort gewoontes, zelfs als je kunt verwijzen naar een benchmark overwinning of een donkere modus functie. Papegaaiduiker is indrukwekkend in sommige gebieden, maar heeft geen desktop gelijk, waardoor het als een nadeel ten opzichte van de zwaargewicht apps hier.

Het is nog te vroeg voor Microsoft Rand op mobiel, maar het heeft de Windows-gebruikers om te maken doorgedrongen in de markt, en de bijbehorende apps gepolijst uitzien van wat we hebben gezien. Zouden We moedigen u aan om regelmatig te controleren voor alternatieve browsers op je mobiel en zie hoe ze bij je passen, maar we kunnen niet beloven dat je gaat om te vinden welke dwingende redenen zijn om over te schakelen naar hen.

Hoe om de overstap te maken

Als, na al dat u besluit dat Papegaaiduiker of Rand of een van de rest, zijn aantrekkelijker dan de browser die meegeleverd is met uw mobiele apparaat dan je nodig hebt voor het maken van een poging om een schakelaar.

Apple wordt Apple, kunt u niet overschakelen de standaard browser op iOS, de een die wordt geopend wanneer u op een web link. Google heeft iets van een oplossing maar: Als je heb ook Gmail voor iOS geïnstalleerd, tikt u op de menu-toets (linksboven), dan Instellingen, dan is Google Apps, en kunt u links in Gmail openen in Chrome.

In de stock versie van Android, kunt u uw standaard browser door het openen van Instellingen en vervolgens te tikken op Apps & meldingen, Geavanceerd, en dan Standaard apps: tik op Browser-app en een lijst van de browsers die momenteel zijn geïnstalleerd op uw apparaat wordt weergegeven.

SHARE