5 Skäl till att Bygga en Hackintosh (och Hur du ska Komma Igång)

60
Bild: Wesson Wang/Unsplash

Windows fans kan bygga sina egna datorer när de inte kan hitta i butiker för att matcha deras behov, men skräddarsydda Mac är mycket svårare att sätta ihop, som inte Apple som med sin programvara och hårdvara åtskilda. Men om du har tid och behöver verkligen din biffiga dator med macOS, än att du bör bygga upp din egen hackintosh—det är vad människor kallar anpassade bygga macOS maskiner.

Installera macOS på icke-Apple-märkta utrustning bryter sitt AVTAL. Så du har verkligen att hacka lite för att få allt att fungera friktionsfritt. Detta innebär också att direkt ur porten kommer du inte att ha någon teknisk support från Apple eller någon utväg om det börjar blockera ditt system från sina moln-tjänster.

Som sagt, många företagsamma system builder har satt ihop en hackintosh, och det är inte så svårt att bygga om du har en ledig eftermiddag. Först behöver du programvaran: En fungerande kopia av macOS. Du kan inte bara gå in i en Apple Store och köpa operativsystemet, och även om du kunde det inte skulle fungera out of the box på din nya dator.

Istället vill du få tillgång till en Mac-dator på något sätt, använda App Store för att ladda ner den aktuella OPERATIVSYSTEM, och sedan få det på en USB-sticka med Unibeast, ett verktyg som används för att skapa en startbar macOS installera på icke-Apple-maskiner.

Bild: Skärmdump

För det andra, att få rätt komponenter tillsammans är också viktigt om du inte vill mötas av en våg av oöverstigliga buggar och problem—macOS gillar inte att göra med en hel del hårdvara det inte igen—men online resurser som TonyMacx86 kan hjälpa till här. Du kan antingen bygga en maskin för dig själv eller plocka en pre-byggd stationär eller bärbar dator som är kända för att fungera bra med macOS.

Om att alla verkar skrämmande låt det inte bli! Att bygga en hackintosh är mycket enklare än du kanske tror. Och det finns massor av bra anledningar att ge det en chans. Här är fem bra anledningar att investera tid och kraft på att bygga en hackintosh, tillsammans med några tips för att komma igång.

1) Du kan styra spec

Den kanske främsta orsaken till att någon bygger sin egen dator (macOS, Windows eller på annat sätt): spec är allt upp till dig. Folk brukar tänka på processor hastighet och extra hårddiskar, men det täcker saker som hamnar och kringutrustning samt—om den nya MacBook bara inte har tillräckligt många portar för dig, sätta ihop en hackintosh maskinen som gör det.

Från den inre grafik kort till skärm storlek, det är upp till dig (inom rimliga gränser—som vi har sagt, macOS inte leka med varje maskinvarukomponent är ute). Sedan finns det en uppgradering aspekt att beakta, eftersom du kan konfigurera ditt system till att bli mycket lättare att lägga till i framtiden än något köpt från Apple.

Grafikkort för långsamt? Med en hackintosh du kan bara beställa ett nytt kort online och installera det nästa dag.

Bild: Gizmodo

2) Apple är långsam uppdatering cykel

Apple är knappast att göra det enkelt för användare att få sina händer på några high-end Mac-kit just nu. De senaste MacBook pro är en lite jippobetonad sida, den senaste och största iMac Pro kommer inte att vara här tills i December, tidigast, och som för den efterlängtade efterföljaren till papperskorgen-formade Mac Pro, kommer du att vänta ännu längre för att.

På baksidan av denna situation, varför inte få ihop din egen super-powered, hög spec Mac-dator? Som vi nämnde ovan, kan du få ditt eget val av funktioner och komponenter (inom rimliga gränser), och om du inte håller med Apples val som är bra. Du kan köra macOS på högsta hastighet för länge innan någon iMac eller Mac Pro Pro-ägare.

3) Din nuvarande Mac-maskin är flaggning

Detta är kopplat till föregående punkt, men så bra som Mac är i livslängd insatser, kommer de så småningom börjar visa sin ålder—och att du kan börja kolla några av de priser för nya maskiner, som tenderar att missta sig på premium-sida. Att bygga en Hackintosh kan vara ett sätt att behandla dig själv till ett nytt system utan att spendera fullt så mycket pengar.

Med en befintlig macOS-maskin igång gör det lättare för dig att få tag i programvara och verktyg du behöver för att skapa dig en hackintosh iaf. Det innebär också att du har ett äldre system att falla tillbaka på om något skulle gå fel med ditt nya bygga.

Bild: Apple

4) Du kan bygga ett system för ett syfte

Vi har tidigare nämnt om att skapa en anpassad spec för din maskin, men en annan liknande anledning att bygga en hackintosh är att du kan fly standard design och form faktorer som lagts fram av Apple. Om du vill macOS kör på en liten media center, eller som en del av ett smart hem-system, eller ens fungerar i din bil, en hackintosh gör det möjligt.

Att du plötsligt har samma flexibilitet som Windows-användare har alltid haft, tack vare den uppsjö av alternativ för enheten ut det. Kanske du även vill prova att få upp macOS och kör på en 2-i-1 tablett, snarare än att köpa en iPad Pro. Valfrihet du får med en hackintosh gäller för den typ av enhet som dess inre komponenter.

5) Du kanske lär dig något på vägen

Att sätta ihop en hackintosh är inte så svårt som det brukade vara, men det är inte precis enkelt: Du fortfarande kommer att ha för att få händerna smutsiga med nedladdningar programvara och BIOS-uppdateringar och system bygga (om du väljer en helt skräddarsydd rig). Chansen finns att du kommer att träffa några hinder på vägen när du försöker få allt att fungera.

Men med detta sagt, så alla som byggt en Windows-system vet, du kommer att lära dig mycket mer om det inre arbetet i din nya laptop eller stationär än du skulle om du hade bara gått ut och köpt något som redan är klar. Det kan ta längre tid att komma igång med din hackintosh men i efterhand resan kommer att vara väl värt tiden.

Om du vill lära dig mer om att bygga upp din egen Mac än att det är en utmärkta resurser som du vill ha till ditt förfogande: TonyMacx86. Denna webbplats har hur du guider, komponent guider, och massor av andra hackers bygger sina egna enheter som kan ge dig massor av stöd och vägledning som du kan skapa din egen nya maskinen. Det är lätt den bästa hackintosh resurs som finns på internet, och nästa plats ska du bege dig på din resa.

SHARE