5 Otroligt Dumt Säkerhet Misstag Du Gör Varje Dag

78
Foto: Unsplash

Även om du kan aldrig vara 100 procent säker från hackare, virus och andra obehagligheter som lurar på internet utan att gå helt utanför nätet, kan du åtminstone skära ut den dummaste säkerhet misstag du fortsätta att göra allvar, nu är det dags att ta itu med dessa, innan du har en chans att ångra det.

1) om du Använder samma inloggningsuppgifter för evigt

Bild: Skärmdump

Du har hört det förr men vi säger det igen, eftersom många människor inte verkar ägna någon uppmärksamhet: använd inte samma lösenord för flera konton och ändra ditt lösenord regelbundet. Om du kämpar för att komma ihåg lösenord, få en app för att göra det för dig.

Att använda samma lösenord till allt, är som att ha en bakdörr nyckel som öppnar också din säkra, börjar din bil, och ger dig tillgång till din bank konton—om någon skulle hända över det, de har tillgång till allt.

Ändra lösenord, samtidigt skyddar dig mot nu-vanlig data läckor händer från små och stora företag. Om din inloggning visas på webben, spelar det inte så stor roll om du har sedan ändrat dem.

“Password-cracking tekniken har gått framåt med stormsteg, säger Darren Guccione, VD Keeper Säkerhet. “Bad guys nu kan följa sina offer på sociala nätverk för att mina sökord som de matar in skadliga program som använder maskinen intelligens för att testa olika varianter tills dörren är olåst.”

“Ingen tycker om lösenord, men de är mer viktigt än någonsin dessa dagar”, fortsatte han. “Och de som arbetade för att du för fem år sedan är förmodligen värdelös idag.”

2) att Inte skydda telefonen med ett skärmlås

Bild: NeonBrand/Unsplash

När någon går förbi låsskärmen på telefonen, de kan skicka till Facebook, läsa din e-post, spam dina kontakter, och förmodligen för en mängd elektroniska varor från Amazon. Fortfarande, så många som 15 procent av användarna fortfarande inte skydda sin telefon med antingen en PIN-kod eller vissa biometriska metod för identifiering.

Det finns nu en uppsjö av ansikte och fingeravtryck och iris-scanning teknik på marknaden, så det finns ingen ursäkt för att inte använda det—och en lång PIN-koden är fortfarande lika säker (så länge du inte skriva in det i fullständig bild av någon annan).

Något du definitivt bör undvika är mönster låsa upp, som är lättare att kopiera, enligt en färsk studie från US Naval Academy och University of Maryland, Baltimore County. Forskningen visade att två tredjedelar av människor kan återskapa ett mönster att ha spionerat på att du gör det en gång genom, jämfört med en sex-siffrig PIN-kod som enbart 1 av 10 deltagare skulle kunna kopiera efter en enda blick.

“För att skydda mot shoulder surfing, 6-längd Android låsa upp mönster kan visas säkrare, men våra resultat visar att 6-siffrig Stift ger mest trygghet för en observatör som försöker att exakt återskapa lösenord,” Ravi Kuber från University of Maryland, Baltimore County, en av de forskare som arbetar med studien, berättade Gizmodo.

3) att Inte använda autentisering i två steg

Bild: Skärmdump

Vi har redan talat om hur ofta lösenord och inloggningsuppgifter verkar läcka ut på nätet dessa dagar, och två steg huvudsakligen placerar en extra skyddande barriär i väg—samt ditt användarnamn och lösenord hackare behöver en annan bit av information för att logga in på ditt konto på en ny, okänd enhet.

Det är ibland en kod som genereras i en app och ibland ett SMS skickas till din betrodda telefonen, men oavsett metod, det gör dina konton en hel del mer säker.

Bara om var du kan skaffa ett konto nu erbjuder någon form av två-faktor skydd: Facebook, Twitter, Google, Apple, Microsoft, Instagram, Dropbox, Amazon… listan går på och. Metoden för att sätta upp det i varje fall är ganska uppenbart och enkelt—bara att dyka in i dina säkerhetsinställningar.

“Om du bara surfar på nätet eller tittar på ett objekt på en online-auktion, behöver du inte multifactor autentisering,” Raj Samani, Kolleger och Chief Scientist på McAfee, berättade Gizmodo. “Men om du köper denna post, det är en helt annan historia eftersom du nu dela finansiella data. Du behöver rätt nivå av säkerhet som grundar sig på värdet av kontot.”

“Hackare tycker att det är mycket mindre tilltalande att försöka hacka ett personligt konto som skyddats med multifactor autentisering, eftersom det inte kommer att vara enkelt.”

4) Dela för mycket information

Bild: Skärmdump

All information som du delar offentligt på webben kan användas för att stjäla din identitet, att gissa sig till ditt lösenord, eller besvara frågor om säkerhet skydda ditt konto—från en Instagram bild som visar dina gatan till en tweet om din hund vars namn du har också användas för din säkerhetsfråga.

Naturligtvis delar är normen nu—bara människor av en viss ålder kommer ihåg hur konstigt (och potentiellt farligt) det kändes att dela foton på Facebook när den funktionen först rullas ut. Fortfarande, det finns ingen anledning varför du inte kan tänka innan du postar.

Det innebär geotaggning bara när det behövs (och då borta från ditt hem eller kontor), att hålla riktiga namn och personuppgifter ner till ett minimum, och att bekanta dig med de verktyg du kan använda för att begränsa målgruppen för ditt inlägg.

“Det är viktigt att förstå hur du kan begränsa vad någon annan kan hitta om dig på nätet,” David Emm, rektor säkerhetsforskare på Kaspersky Lab, berättade Gizmodo. “Kaspersky Lab forskning visar att nästan en tredjedel av alla människor som använder sociala nätverk dela med sig av sina inlägg, check-ins och annan personlig information, inte bara med sina vänner, men med alla som är online.”

“Om du inte skulle publicera något på framsidan av en dagstidning, inte efter det på nätet.”

5) att Använda wi-fi utan att tänka

Bild: Skärmdump

Det är alltför frestande att bara för att ansluta till allt offentligt wi-fi-nätverk som du kan hitta att stanna upp farten med Snapchat, Twitter, och Gizmodo, men du bör aldrig låta din törst för anslutning moln ditt omdöme om vad som är säkert och vad som inte är det.

Problem med tillgång till wi-fi är som alla andra kan ansluta till det så bra som du, och det gör den till sin natur är mindre säker än ditt hemnätverk. Om du absolut måste använda wi-fi på språng, det säkraste sättet att få på nätet hemifrån är att investera i en kvalitet VPN-paketet och skapa din egen krypterade väg till webben.

Om du inte vill att de kostnader och krångel med en VPN, det är fortfarande säkerhetsåtgärder du kan vidta: Kontrollera regler och villkor för att få online, hålla sig till tjänster du har redan registrerats för, snarare än att registrera upp för nya (om möjligt), undvika att göra något viktigt på offentliga wi-fi (som bankärenden eller e-post), och leta efter HTTPS-ikonen innan någon känslig information.

“Wi-fi är ett särskilt lämpligt val för den är alltid på, och är ett bra alternativ till att använda upp vår telefon data,” sade Marty P. Kamden, marknadschef på NordVPN. “Men, offentlig och gratis wi-fi är inte säker.”

“Hackare och andra illvilliga organisationer är alltid på jakt efter luckor i säkerheten som de kan utnyttja Offentliga wi-fi för dem är en guldgruva om du inte använder rätt skyddsutrustning åtgärder för att hålla dina data säkra.”

SHARE