Windows Phone Är Död—Hur att Göra Android-det näst Bästa

35
Android, som drivs av Microsoft. (Bild: Gizmodo)

Windows Phone är död, men Microsoft inte får ut av mobil—i själva verket är det fördubblar sina ansträngningar. Med massor av appar för iOS och Android ute nu och förbättra snabbt, kan du återskapa mycket av känslan av en Windows Phone på din befintliga telefon, så länge du kan leva utan dem roterande plattor. Här är hur att gå all-in med Microsoft på mobilen.

Vi kommer att fokusera på Android här eftersom det automatiskt mer skinnable och anpassningsbara än Apples mobila plattform, och Microsoft tar full fördel. Du kan få en liknande svit i Redmond appar för iOS, men du är fortfarande kvar med en upplevelse som är mest Apple. Ta dig själv en Android-telefon och vi kommer igång.

Installera Microsoft launcher

Android bärraketer, för den oinvigde, visas när du trycker på Home-knappen—de har kontroll över ikoner, tapeter, hem-skärmen layouter, app låda och mycket mer. Det är inte riktigt samma sak som att installera en helt ny version av Android, men det kan kännas som det.

Microsoft har gjort sin egen launcher som heter Pil Bärraket eftersom 2015, men det har nyligen fått en uppiffad och döpa om att Microsoft Launcher. Den nya versionen är inte tillgängliga för allmänheten i skrivande stund, men du kan få beta installerat på din Android-enhet genom att följa länken för att ladda ner här.

Microsoft Launcher setup. (Bild: Skärmdump)

Starta launcher, och du får välja vissa aspekter av gränssnitt, och få möjlighet att ha Bing dagliga bakgrundsbild visas i telefonen. Du kommer då att få ge appen vissa behörigheter så att det kan styra allt på telefonen och logga in med ditt Microsoft-konto om du vill att enkelt synkronisera alla dina Microsoft grejer till din nya modifierade Android-telefon.

Som med Googles stock launcher, kan du dra direkt från startskärmen för att få till ett flöde av väder, möten och nyheter. Widgets visa dina appar som du använder ofta, senaste meddelanden och bilder och personliga kontakter, och allt detta kan anpassas. Du har också fått smidiga widgets för att skriva ner anteckningar och se dokument på din enhet och i OneDrive.

Launcher kan ta över ditt hem skärmar. (Bild: Skärmdump)

Du behöver inte gå all-in med Microsoft-tjänster—du kan visa Google-kalendrar i stället för Outlook sådana exempel—men som du skulle förvänta sig att allt fungerar bäst med Microsoft ‘ s egna tjänster. Några widgets kan vara bundna till en av startskärmarna för en bättre titt.

Någon annanstans i ditt hem-skärmen ikoner och app drawer få en visuell översyn, och den ihållande Google sök-rutan längst upp på skärmen ersätts med en ihållande Bing-sökning—du kan faktiskt byta till Google eller Yahoo om du föredrar det, eller stänga av den helt och hållet. Tryck på den Launcher du på knappen Inställningar på hem-skärmen för att anpassa ganska mycket varje aspekt av startfältet, från den riktning apps bläddra i, som gester stöds i hela systemet.

Installera Microsoft apps

Så du har ändrat utseendet och känslan på din Android-enhet och gett det till ett distinkt Microsoft nyans—då behöver du installera alla mobila appar som Microsoft gör tillgängliga för Android, som går till mer än du kanske tror.

Det är Outlook, Skype, Word, Excel, PowerPoint, OneNote, och Xbox till exempel, samt som ett grundläggande för Att Göra appen, och en lås skärmen chef ringde Nästa: den Här sista är inte särskilt Microsoft-tung, med undantag för att dra i Bing tapeter, men det är utvecklat av Microsoft och kan mycket väl bli mer och mer integrerat med Microsoft Launcher över tid.

Hej Cortana, ersätta Google Assistent. (Bild: Skärmdump)

Om du vill att Windows-ify telefonen om vissa appar är mer viktiga än andra. Boken kan ersätta Google Nu, Assistent Google, Samsung Bixby eller vad som helst smak av smart AI kompis du har redan fått, och idag kan faktiskt lanseras med ett långt tryck på Home-knappen—följ instruktionerna i appen för att ställa in detta.

OneDrive, samtidigt, ger allt i din Microsoft cloud stuvutrymme över till din Android-telefon. Om du vill, det kommer också automatiskt ladda upp dina foton och videor till molnet, trots att du behöver betala för mer utrymme om du börjar ta slut. Återigen kan detta ställas in inifrån appen när du installerar det.

OneDrive för Android. (Bild: Skärmdump)

Äntligen finns Microsoft Kanten för Android—när vi skriver detta, webbläsaren är endast tillgänglig med en inbjudan från Microsoft, men den bör vara ute för alla innan alltför lång tid. Den stora nyttan för Microsoft lojalister, oberoende av de olika ins och outs av Edge vs Chrome debatten, är att du kan synkronisera allt över från den stationära versionen av Kant, inklusive bokmärken och historik.

Med Microsoft Launcher och Microsofts appar alla installerade, och Boken är redo att gå som att trycka på en knapp eller skrika av ett röstkommando för din Android-telefon är plötsligt ser mycket mer ut som en Windows Phone. Kisa med ögonen och klistra in en Nokia klistermärke på baksidan och det kan nästan vara the real thing.

Anslut Android till Windows 10

Sedan lanseringen av Windows 10 har gjort att ansluta till Android ganska enkelt, delvis tack vare den mångsidighet av Android och delvis tack vare Microsoft gör sitt stora-namn apps mer moln-fokuserade och lätt tillgänglig på mobilen. Använder Android med en Windows-PC är redan enkelt ingen roll vad ditt märke eller modell av telefonen.

På någon version av Windows 10 installera Windows Phone Companion och du kan byta filer, foton, musik och mycket mer mellan din dator och din mobil—för det mesta sker detta genom att installera de applikationer som vi nämnt ovan, men Följeslagare gör processen lite enklare.

Hösten Skaparna Uppdateringen gör att ansluta telefoner lättare. (Bild: Skärmdump)

Med Höst-Skaparna Update, Windows 10 blir ännu trevligare med Android-telefoner (och iphone) så att du kan fortsätta din mobil surfning på skrivbordet, och (så småningom) dra av tricks som att redigera dokument sömlöst över båda plattformarna. Hösten Skaparna Uppdatera droppar den 17 oktober, men du kan testa funktionen om du nu är en del av Windows-programmet Insider.

Första öppna Inställningar på din DATOR, huvudet i Telefonen avsnitt, och välj Lägg till telefon: Ange ditt mobilnummer och du kommer att få ett sms skickas till din enhet. Nästa öppna upp Boken på telefonen och väljer att försöka Fortsätta på PC-funktionen (den ska visas som ett alternativ på den Kommande panel). Gå igenom de steg och inte bara kan du fortsätta att surfa på din DATOR, kan du se missade samtal och texter på din stationära eller bärbara också.

Surfning kan kopplas till skrivbordet. (Bild: Skärmdump)

Det är fortfarande i ett tidigt skede, men här är något att prova nu: Tryck på valfri nyhet i den Kommande panel i Boken app, knacka sedan på Fortsätt på PC-knapp, vilket är en minskning i det nedre högra hörnet. Välj Fortsätt nu och som genom ett trollslag samma flik som ska visas i Microsoft Kanten på din Windows-10 maskin.

Allt detta förväntas få slicker över tid. Det kan inte direkt vara en komplett Windows Phone upplevelse på din Android-enhet, men du kan komma så nära det, det är inte svårt att förstå varför Microsoft bestämde sig för att dra pluggen på att utveckla ett helt mobilt OS för sig när det kan bara bygga på vad Google och Apple gör i stället.

SHARE