Hvordan Få Alle e-Postene Dine på Ett Sted

33
Bilde: Gizmodo

Arbeider med den daglige flommen av e-post er tidkrevende nok uten å kaste bort dyrebare minutter å hoppe mellom faner eller apps for å sjekke alle kontoer du har registrert deg for. Dette er de verktøyene og triksene du trenger for å hente alle meldingene sammen til ett sted.

I denne artikkelen vil vi henvise til POP (Post Office Protocol) og IMAP (Internet Message Access Protocol)—hvis du ikke har kommet over dem før, de er forskjellige måter å bli på din e-post kontoer, og det bidrar til å forstå de ulike fordeler og ulemper med hver før du får din altomfattende e-masterplan satt opp.

Uten å bli for teknisk, POP hovedsak skaper egne kopier av e-poster som er lastet ned fra serveren din, mens IMAP oppretter midlertidige eksemplarer som er alltid synkronisert og tilbake med server. Det er litt som å ha fem separate kopier av de samme Word-dokument på fem ulike datamaskiner og få tilgang til en enkelt Google-Docs-filen fra de fem datamaskiner i stedet.

POP nedlastinger meldinger og vanligvis sletter originaler fra serveren, selv om noen e-postklienter la deg forlate den opprinnelige på plass i tilfelle du ønsker å hente den fra et annet sted i tillegg; IMAP laster ned en liste av gjeldende e-post fra serveren i stedet, synkroniseres endringer til og fra denne master-listen via noen steder du har knyttet til brukerkontoen din.

POP er best for bruker med en enkel e-postklient, og for å holde e-postmeldinger i frakoblet modus hvis du trenger det. Den mer moderne IMAP er å foretrekke for moderne-dag cloud-baserte systemer, som hver enhet du bruker ser den samme listen over mottatte meldinger, sendte meldinger, utkast, og så videre. De fleste apper og plattformer bruke IMAP, men du ønsker kanskje å distribuere POP gang i en stund.

Visning av alle dine e-post på internett

Gmail ikke lar deg vise flere kontoer samtidig, men det kan la deg importere meldinger fra andre kontoer, inkludert andre Gmail-kontoer—åpne opp Kontoer og Import – kategorien i Innstillinger-ruten, og klikk deretter på Legg til en e-postkonto og angi kontoinformasjon (din e-leverandør bør være i stand til å hjelpe deg ut hvis nødvendig).

Dette er gjort via POP snarere enn IMAP, skjønt, med de begrensningene som er nevnt ovenfor. Din e-post vises kanskje ikke umiddelbart, og hvis du ønsker å sende meldinger fra din sekundær konto innenfor samme Gmail-vinduet, vil du også trenger å klikk Legg til en annen e-postadresse under Send e-post overskriften og fyll ut detaljene for.

Gmail kan importere andre kontoer, men bare via POP. (Bilde: Skjermdump)

Apple vil ikke la deg administrere flere e-postkontoer på nettet, men Microsoft vil gjennom den moderniserte Outlook.com: Åpne Innstillinger-menyen (via cog-ikonet) deretter Tilkoblede kontoer og følg instruksjonene på skjermen.

Det fungerer med det liker av Gmail og Yahoo Mail, og enda bedre er det at den bruker IMAP-standard (bare sørg for at du har aktivert IMAP i kilden konto først)—alle dine e-post synkroniseres til og fra den opprinnelige kontoen, og du kan sende og motta e-post uten noen videre konfigurasjon. Du får muligheten til å holde importert e-post i en egen mappe, eller blandet med din viktigste Outlook-mapper.

Yahoo Mail kan importere andre kontoer med et par klikk. (Bilde: Skjermdump)

Yahoo Mail støtter flere kontoer importerer også, og igjen er det alt gjort via superior-IMAP-protokollen—klikk cog-ikonet (lengst til høyre) klikk Flere innstillinger, og deretter velger du Postkasser og Legg til postkasse for å angi detaljene for det andre kontoer (Gmail og Outlook-kontoer bare ta noen få klikk).

Din egen e-post innbokser er oppført ned til venstre, sammen med et flettet innboks under, slik at du har muligheten til å bla gjennom dine kontoer individuelt eller ser på alt som kommer i kronologisk rekkefølge i stedet.

På skrivebordet

Mange av oss har vinket farvel til stasjonære klienter takket være den enkle bytte-plattformer og datamaskiner når alle meldingene dine på nettet, men desktop programvare kan fortsatt komme godt med noen ganger—og ofte desktop programmer har funksjoner som kan være vanskelig å få tilgang til eller vanskelig å bruke i en web-basert innstillingen.

Så lenge du bruker IMAP for meldingen din tilgang, din e-post bo i skyen, så vel som på din lokale maskin, så du har virkelig fått det beste fra begge verdener. Hvis du er tilbringer mye av din e-post tiden satt i front av én bestemt datamaskin, så det er verdt å vurdere får alle dine kontoer for å mate inn i det samme programmet.

Windows Mail er enkel, men administrerer flere kontoer veldig godt. (Bilde: Skjermdump)

Outlook på Windows er nå ganske tett integrert med Outlook.com på nettet, slik at eventuelle kontoer som du importerer via web-grensesnittet vises på skrivebordet, og vice versa. For å legge til nye kontoer via Windows-10 klient, klikk Fil og deretter Info deretter Legg til Konto for å starte installasjonen.

Prosessen er enda enklere hvis du kjører e-Post-appen som kommer som en del av Windows-10. Fra forsiden av skjermen, klikk cog-ikon (nederst til venstre) og deretter Administrer Kontoer og Legg til konto—fra her kan du legge til kontoer av forskjellige typer, inkludert Google, Yahoo Mail, og iCloud, enten via POP eller via IMAP. Det er også en Link innbokser på den samme skjermen som dumper alle importerte meldinger til de samme mappene snarere enn å legge til en egen oppføring for hver konto.

Importere kontoer i Apple Mail. (Bilde: Skjermdump)

Over på macOS du kan godt bruke Apple Mail, og nye kontoer kan importeres ved å klikke på e-Post og deretter Legg til Konto og legge inn relevante opplysninger—både POP og IMAP er støttet her. E-post vil holde seg nye meldinger fra en hvilken som helst konto i den samme Innboksen slik at du kan se alt sammen, samt gi deg atskilte innbokser og mapper under hvis du trenger dem, som er en intuitiv måte å arbeide på.

Det er selvfølgelig mange flere e-postklienter enn vi kan dekke her, men prinsippene er de samme, og de fleste av dem vil støtte å få tilgang til andre kontoer enten gjennom POP-eller IMAP—du trenger bare å finne ut hvor man har grensesnitt og arbeidsflyt du foretrekker.

På mobil

Selv om du ikke kan vise til flere kontoer samtidig i Gmail for web, kan du gjøre det i Gmail for Android, og faktisk i Innboksen for Android, med noen slags type konto du ønsker—åpne opp drop-down menyen under din avatar på navigasjonsruten på venstre side for å finne det alternativet for å legge til flere kontoer.

Dette er annerledes enn den IMAP-og POP-import vi har nevnt ovenfor, fordi det er faktisk ikke blande dine meldinger sammen: Det er bare å vise dem som blandes sammen, og at du kan administrere dem fra ett sted, mens faktisk å holde dem separat. Du kan legge til flere kontoer i iOS-versjoner av disse programmene også, men i de tilfeller kontoene er holdt på separate skjermer, med ingen “Alle innbokser” vis.

Alle innbokser er tilgjengelig i Googles e-apps for Android. (Bilde: Skjermdump)

Støtte for flere kontoer er tilgjengelig i mange andre applikasjoner, inkludert Outlook for Android og iOS, Yahoo Mail for Android og iOS, Newton for Android og iOS, og mye mer. Å legge til kontoer er vanligvis ganske grei og valg skal være tydelig vises i din applikasjonen.

Dessverre flere-konto for å synkronisere etterlater mye å være ønsket i noen tilfeller. Hvis du har importert en ny konto på nettet, noen mobile apps (Outlook) vil plukke opp på dette, og noen (Yahoo Mail) ikke vil, så kan det ta litt prøving og feiling for å finne ut hvilken kommer til å være best for deg. Oppsett er også ofte forskjellig mellom mobile og web – (og stasjonære) også.

Importere kontoer i Outlook for iOS. (Bilde: Skjermdump)

Husk at mobil er egentlig bare å gi deg et vindu på kontoene dine, du er faktisk ikke laste ned noe, eller hvis du er, det er bare midlertidig. Hvis du vil at alle meldingene dine på samme (digitale) plass, kan du bruke alternativer for import vi har nevnt ovenfor, hvis du bare vil se alle meldingene dine på en eller to skjermer, og deretter finner du en app (etter nøye veiing opp alle andre funksjoner i tillegg til multi-konto støtte).

Med andre ord, hvis du kan importere alle dine forskjellige e-post kontoer i Gmail på nettet som vi beskrev i starten, trenger du ikke at Alle innboksene du vil vise, fordi alle meldingene er koselig plassert sammen uansett på samme konto.

Du har massevis av ulike alternativer for å administrere flere kontoer på web, desktop og mobil, slik at også unnskyldning for å gå glipp av en e-post fordi det gikk til en annen konto er en mye mer spinkel enn det en gang var.

SHARE