Hur du Får Alla Dina E-postmeddelanden på Ett Ställe

37
Bild: Gizmodo

Att hantera den dagliga strömmen av e-post är tidskrävande utan att behöva slösa dyrbara minuter att hoppa mellan flikar i webbläsaren eller appar för att kontrollera alla konton som du har registrerat dig för. Dessa är de knep och verktyg du behöver för att få alla dina meddelanden tillsammans på en plats.

Hela denna artikel kommer vi att hänvisa till POP (Post Office Protocol) och IMAP (Internet Message Access Protocol)—om du inte har stött på dem tidigare, de är olika sätt att komma åt dina e-postkonton, och det hjälper till att förstå de olika för-och nackdelar av varje innan du får din allomfattande e-post masterplan ställa upp.

Utan att bli alltför teknisk, POP huvudsak skapar separata kopior av dina e-postmeddelanden hämtas från din server, medan IMAP skapar tillfälliga kopior som alltid är synkroniserade och tillbaka med servern. Det är lite som att ha fem olika exemplar av samma Word-dokument på fem olika datorer och tillgång till ett enda Google Docs filen från de fem datorer i stället.

POP meddelandena och vanligtvis tar bort originalen från servern, även om vissa e-postklienter kan du lämna den ursprungliga på plats om du vill ta det från någon annanstans; IMAP hämtar en lista över aktuella e-post från servern istället, synkronisera ändringar till och från denna master-listan via alla platser som du har kopplade till ditt konto.

POP är bäst för användning med en enda e-postklient och för att hålla e-postmeddelanden offline om du behöver. Den mer moderna IMAP är att föredra för dagens moln-baserade system, som varje enhet du använder ser samma lista över mottagna meddelanden, skickade meddelanden, utkast och så vidare. De flesta appar och plattformar använder IMAP, men du kanske vill distribuera POP gång på ett tag.

Visa alla din e-postmeddelande på nätet

Gmail låter dig visa flera konton på en gång, men det låter som du importera meddelanden från andra konton, inklusive andra Gmail-konton—öppna Konton och Import fliken Inställningar i navigeringsfönstret, klicka på Lägg till ett e-postkonto och ange kontouppgifter (din e-postleverantör ska kunna hjälpa er här om så behövs).

Allt detta görs via POP snarare än IMAP, dock med de förbehåll som nämns ovan. Din e-post kan inte visas direkt, och om du vill skicka meddelanden från din sekundära konto inom samma Gmail-fönster måste du också klicka på Lägg till ytterligare en e-postadress under Skicka e-post rubrik och fylla i dessa uppgifter.

Gmail kan importera andra konton, men bara via POP. (Bild: Skärmdump)

Apple kommer inte låta dig hantera flera e-postkonton på webben, men Microsoft kommer genom den förnyade Outlook.com: Öppna menyn för Inställningar (via cog-ikonen) och klicka sedan på Anslutna konton och följ instruktionerna på skärmen.

Det fungerar med till exempel Gmail och Yahoo Mail, och ännu bättre, använder IMAP som standard (se bara till att du har aktiverat IMAP i den källa konto först)—alla dina e-postmeddelanden synkroniseras till och från det ursprungliga kontot, och du kan skicka och ta emot e-post utan att någon ytterligare konfiguration. Du får möjlighet att hålla din importerade e-postmeddelanden i en separat mapp, eller blandas med din huvudsakliga Outlook-mappar.

Yahoo Mail kan importera andra konton med ett par klick. (Bild: Skärmdump)

Yahoo Mail har stöd för flera konton för import, och återigen, det är allt gjort via överlägsen IMAP-protokollet—klicka på cog-ikonen (längst till höger) och sedan på Fler inställningar, välj e-postkonton och Lägg till konto för att ange uppgifter om andra konton (Gmail och Outlook-konton bara ta ett par klick).

Din separat inkorg för e-post är listade ner vänster, tillsammans med en sammanslagna inkorgen under, så att du har möjlighet att bläddra igenom dina konton individuellt eller visa allt som kommer i kronologisk ordning istället.

På skrivbordet

Många av oss har vinkat adjö till stationära klienter tack vare enkelheten i att byta plattformar och datorer när alla dina meddelanden finns på webben, men desktop-programvara kan fortfarande komma väl till pass ibland—och ofta apps-skrivbordet har funktioner som kan vara svåra att få tillgång till eller svårare att använda i en webb-baserad miljö.

Så länge som du använder IMAP för ditt meddelande tillgång, din e-post vistelse i molnet samt lokalt på din maskin, så du har verkligen fått det bästa av båda världar. Om du tillbringar mycket av din e-post gången satt framför en dator då är det värt med tanke på att få alla dina konton för att mata in samma ansökan.

Windows Mail är enkel men hanterar flera konton mycket bra. (Bild: Skärmdump)

Outlook på Windows är nu ganska tätt integrerade med Outlook.com på webben, så att alla konton som du importera via webbgränssnittet visa upp på skrivbordet, och vice versa. För att lägga till nya konton genom Fönstren 10 klient, klicka på Filen och sedan på Info och sedan på Lägg till Konto för att starta installationsprocessen.

Processen är ännu enklare om du kör programmet e-Post som levereras som en del av Windows-10. Från den främre skärmen, klicka på cog-ikonen (längst ned till vänster) för att sedan Hantera Konton och Lägga till konto—från här kan du lägga till konton av olika slag, bland annat Google, Yahoo Mail, och iCloud, antingen via POP eller via IMAP. Det finns också en Länk inkorgar alternativ på samma skärm som dumpar alla dina importerade meddelanden till samma mappar i stället för att lägga separata poster för varje konto.

Att importera konton i Apple Mail. (Bild: Skärmdump)

Över på macOS-du kan väl använda Apple Mail, och nya konton kan importeras genom att klicka på e-Post och sedan på Lägg till Konto och ange relevanta uppgifter—både POP och IMAP stöds här. E-post kommer att hålla nya meddelanden från ett annat konto i samma Inkorg så att du kan se allt tillsammans, samt ge dig separata inkorgar och mappar under om du behöver dem, vilket är ett intuitivt sätt att arbeta.

Det finns naturligtvis många fler desktop-klienter än vi kan gå igenom här men principerna är de samma och de flesta av dem kommer stöd att komma åt andra konton antingen via POP eller IMAP—du behöver bara att träna som man har gränssnitt och ett arbetsflöde som du föredrar.

På mobilen

Även om du inte kan visa flera konton samtidigt i Gmail på webben kan du göra det i Gmail för Android, och även i Inkorgen för din Android, med hjälp av någon typ av konto du vill öppna den nedrullningsbara menyn under din avatar i navigeringsfönstret till vänster för att hitta alternativ för att lägga till fler konton.

Detta är olika till IMAP-och POP importerar vi nämnde ovan, eftersom det faktiskt inte att blanda dina meddelanden tillsammans: Det är bara att visa dem som är blandade med varandra, och att du kan hantera dem från en plats, medan faktiskt hålla dem separata. Du kan lägga till flera konton i iOS-versioner av dessa program också, men i de fall din bokföring finns på separata skärmar, utan “Alla inkorgar.

Alla inkorgar som finns i Google ‘ s e-appar för Android. (Bild: Skärmdump)

Stöd för flera konton finns i många andra program, inklusive Utsikter för Android och iOS, Yahoo Mail för Android och iOS, Newton för Android och iOS och mycket mer. Du lägger till konton är oftast ganska okomplicerad och alternativ bör vara tydligt visas i din app val.

Tyvärr flera konto för synkronisering som lämnar en hel del övrigt att önska i vissa fall. Om du har importerat ett andra konto på webben, en del mobile apps (Outlook) kommer att plocka upp på det här och några (Yahoo e-Post) vann inte, så det kan ta lite trial and error för att räkna ut vilka som kommer att vara bäst för dig. Layouter är också ofta olika mellan mobil och på webben (och på skrivbordet).

Att importera konton i Outlook för iOS. (Bild: Skärmdump)

Kom ihåg att mobilen är egentligen bara att ge dig ett fönster på dina konton—du är faktiskt inte ladda ner något, eller om du är, det är bara tillfälligt. Om du vill att alla dina meddelanden på samma (digital) utrymme, använd importera alternativ som vi nämnde ovan, om du bara vill se alla dina meddelanden på en eller två skärmar, för att sedan hitta en app (efter att noggrant ha vägt alla de andra funktioner förutom stöd för flera konton).

Med andra ord, om du importera alla dina olika e-postkonton i Gmail på webben som vi beskrev i början, du behöver inte att Alla inkorgar, eftersom alla dina meddelanden är mysigt inbäddat tillsammans i alla fall i samma konto.

Du har en ton av olika alternativ för att hantera flera konton på webben, stationära och mobila, så att även en ursäkt för att missa ett e-postmeddelande för att det gick till ett annat konto är mycket mer bräcklig än det en gång var.

SHARE