Hur att Välja den Bästa Webbläsaren för Din Telefon

38
Bild: Skärmdump

Kanske du har använt samma webbläsare eftersom du först förpackning telefonen, eller kanske du växla mellan dem en gång i veckan: Det finns bara så många val för webbläsare på mobila enheter som finns på skrivbordet och varje kör ett lite annorlunda sätt. Nedan har vi köra igenom alla stora webbläsare som finns—från veteraner som Chrome och Safari till nyare webbläsare som Lunnefågel.

Om du vill veta vilken webbläsare som är bäst för dina behov läsa på.

Benchmarking webbläsare

Webbläsare är inte bara häftiga funktioner. De är också om hastighet, och benchmarking webbläsare kan vara ett bra sätt att sortera ut det som är bäst för just din telefon. Det är ens hur vi började rapportera den här historien.

Men riktmärken är främst syntetiska, vilket innebär att efter att ha testat har de riktmärken som ger dig ett betyg snarare än en tid för färdigställande. Detta innebär att det är lättare för en webbläsare att “spelet” benchmark och få bättre poäng än vad de kan uppnå i verkliga scenarier.

Så du bör göra det till en vana att testa flera riktmärken bara för att vara säker. Lyckligtvis de flesta riktmärken är gratis och super enkelt att använda.

För våra tester har vi fokuserat på två riktmärken i synnerhet: Den nyare Basemark Web 3.0 och det gamla ståndaktiga, Fredsbevarare. Basemark testa webbläsare genom att göra innehållet i HTML5, WebGL, JavaScript och andra web-teknik, samtidigt som Fredsbevarare fokuserar särskilt på HTML 5. T

hans skillnad i vad de riktmärken test resulterade i en del vilt olika resultat med ingen webbläsare som kommer ut framåt på vår Android-test enhet—en Nexus 6P. Även om Chrome lyckades komma på andra plats på båda testerna.

Lunnefågel flaggor och Opera rusar—men Chrome är rätt på Opera svans. (Bild: Alex Cranz/Gizmodo)
Opera är nästa till sista plats på Fredsbevarare medan Lunnefågeln är så snabba ni undrar vad sjutton det är som pågår. Framför allt Krom är fortfarande näst snabbast. (Bild: Alex Cranz/Gizmodo)

När vi testade webbläsare på en iPhone 7 Plus att vi även finns ingen omedelbar vinnare—även om Microsoft Kanten lyckades på andra plats i Basemark och först i Fredsbevarare, som skulle, teoretiskt sett, kronan på verket vinnaren. Lunnefågel, under tiden, var helt oförmögen att köra Basemark på iOS.

Nu är frågan hur mycket vi än försökte, Lunnefågel inte skulle köra Basemark. (Bild: Alex Cranz/Gizmodo)
Lunnefågel lyckades fjärde plats i Fredsbevarare, medan Edge bara knappt slog ut Safari och Chrome för första. (Bild: Alex Cranz/Gizmodo)

Vad detta betyder är att du bör göra din forskning innan du slår på någon webbläsare, och du bör vara noga med att inte ta någon enda riktmärket för evangeliet när du väljer den snabbaste webbläsaren.

Google Chrome (Android, iOS)

  • App storlek: 182.0 MB (Android), 59.4 MB (iOS)

Förmodligen default-valet för många på grund av det sätt den synkar allt från desktop-versionen av Chrome, dra alla din historik, bokmärken, inloggningsuppgifter och så vidare över till din telefon oavsett vilket operativsystem du använder. Det är så smarta och snabba känslan som det är på skrivbordet, och du naturligtvis få den vanliga lite Google-aktiga inslag som alternativ till att söka på webben med hjälp av din röst.

Andra funktioner i not inkluderar one-touch-funktion (praktiskt för att leta upp villkor snabbt), en data saver mode för att optimera webbsidan storlekar (via Googles servrar), och en hämta-knapp som du kan använda för att cacha hela webbplatser för läsning offline. Som på desktop, Google Translate är inbyggd, så du kan få utländska webbplatser på ditt språk.

Chrome. Bild: Skärmdump

Så uppfriskande som det var när det först lanserades, de riktmärken som vi har kört visa Chrome är inte alltid den snabbaste mobila webbläsare, och inte heller är det verkligen den mest funktionsrika—det är populariteten av Chrome på skrivbordet, och dess täta integrationen med allt som Google, som gör att Chrome för Android eller iOS värt din tid, och gör det också svårt att byta från.

Det är inte att säga att den mobila versionen av Chrome är en dålig erfarenhet: Det är en snabb, den på skärmen element är smart utformade, och dess stilrena gränssnitt är särskilt användbart vid mindre skärmstorlekar. Dock, det är verkligen allt bortom den app som gör det till ett självklart val för många användare, snarare än vad den mobila appen själv har att erbjuda.

Apple Safari (iOS)

  • App storlek: n/a

Den webbläsare som du kan mycket väl hålla sig med av gammal vana om du är på en iPhone, Apple fortsätter att lägga till nya funktioner till sina mobila webbläsare, senast några intelligenta blockering av ad trackers och hårdare Siri-integration. Som med Chrome, Safari är mer tilltalande om man vill använda det på skrivbordet, som en hel del av dina grejer får synkroniseras över.

Att även öppna flikar, tack vare den ökande räckhåll för iCloud, och det är lätt att se varför Apple lojalister skulle inte se någon anledning till att byta, särskilt eftersom Safari är så djupt integrerat i iOS. Okej, det är inte riktigt fått den finaste utseende eller mest intuitiva gränssnitt, men det är bra, och du kan vara säker på att Apple är mindre intresserad av att spåra du surfar vanor än Google.

Safari. Bild: Skärmdump

Safari stansade ganska bra i våra riktmärken, och funktioner som läsare läge och litteraturlistan är mycket användbara. I sista hand även om det känns som att det är samma historia som med Chrome—Safari är en bra webbläsare val på grund av tät integration med andra Apple-produkter, inte minst telefonen, snarare än något som faktiskt är i själva appen.

Med den växande inflytande Siri, som bara kommer att bli mer sant över tid. Med tanke på fördelarna med att använda samma webbläsare på mobila och stationära, är det förvånande att utvecklingen av Safari på Windows har stannat, ger Windows-användare en annan anledning till att använda Chrome för iOS.

Mozilla Firefox (Android, iOS)

  • App storlek: 53,9 MB (Android), 56.3 MB (iOS)

En gång i tiden alternativ till Internet Explorer, och nu finns alternativ till Google Chrome, Firefox har samma cross-plattform för synkronisering tricks i rockärmen som Chrome gör, så om du använder den på skrivbordet är det klokt att använda det på mobilen också. Det har fått flera andra snygga funktioner så väl som vippströmbrytaren för att stoppa video innehåll från autoplaying.

Dess miniatyrbild system för öppna flikar är lite trevligare än Chrome staplade kort strategi, och som du skulle förvänta sig att det är lättare att byta till andra sökmotorer förutom Google (från Bing till Amazon) på fluga. Du har också fått ett brett urval av tillägg som du kan lägga på mobil, från ad-blockerare för att plugins att ändra utseendet och känslan av webben som du går.

Firefox. Bild: Skärmdump

Firefox får höga poäng på visuell estetik, hög på anpassningsbarhet, och har en massa smarta idéer att erbjuda—som har stöd för ett stort antal tillägg kan vara en anledning till att välja denna över Chrome eller Safari. När det gäller rå benchmark-poäng gjorde det ganska bra i vår iOS tester och inte bra alls på Android, men vi skulle rekommendera att prova det själv.

Vi blev imponerade av Firefox i den tid vi lagt ned på att spela runt med det, i funktioner, men frågan är: är det Inte nog att göra som du vill byta från din förvalda webbläsaren på mobilen? Förmodligen inte—särskilt om du redan investerat i kör Chrome eller Safari på din stationära maskiner.

Opera (Android) och Opera Mini (Android, iOS)

  • Opera app storlek: 71.0 MB (Android), n/a (iOS)
  • Opera Mini app storlek: 21.3 MB (Android), 40.6 MB (iOS)

Opera är modig, innovativ underdog för Android, iOS, Windows, macOS, och bara om alla andra plattformen ute, men för nu verkar det dess tekniska resurser är inriktade på Android snarare än iOS när det gäller mobil går. I själva verket iOS-användare bara har det lätt, data-komprimera Opera Mini för att ringa på, snarare än fet version av Opera mobile.

Full Opera, på Android, öppnas med ett Google-Nu-esque news feed som du kan inaktivera dem om du inte gillar det, och har en praktisk ‘snabbval’ visa för att hoppa till dina favoritwebbplatser. Bläddring och sökning är smart och ren, och som med andra program du kan skapa en Opera-konto för att synkronisera bokmärken och historik över enheter.

Opera Mini. (Bild: Skärmdump)

De främsta Opera-app har en data att spara alternativ, komprimera webbsidor via Operas servrar innan du får dem, men på Opera Mini till Android och iOS den hastighet och komprimering av data är den viktigaste försäljningsargument: Det är ultra-kompakt och lätt, även om det fortfarande finns annonsblockering, offline sidor, en förenklad news feed, och en praktisk natt-läge.

I termer av riktmärken det var en blandad historia för Opera, toppade Android-lista i Basemark och slå i botten av iOS lista i Fredsbevarare. Precis som i Firefox, har det några häftiga funktioner, och det går bra, men om du verkligen älskar sina uppgifter-att spara eller ad-blockerande funktioner, eller använd det på skrivbordet, är det osannolikt att erbjuda tillräckligt för att fresta dig att byta.

Lunnefågel (Android, iOS)

  • App storlek: 32.6 MB (Android), 41.9 MB (iOS)

Kanske den webbläsare som kommer att vara minst bekant för dig ut av alla de som listas här, Lunnefågel lovar en sak: Hastighet. Det är förtjänat ett rykte om sig att vara blixtsnabb, och visst känns snabbare än de flesta som du pekar runt på nätet, med inslag dyker upp nästan omedelbart—genom den tid som dina ögon är fokuserade på sidan, och du är redo att börja läsa.

Alla som gjort oss gärna för att uttrycka det genom sin takt i några riktmärken, men här visade det sig vara den mest besvärande av vår webbläsare: det var Det värsta i Basemark på Android, är i särklass den bästa i Fredsbevarare på Android (något andra platser har noterat), vägrade att köra Basemark på iOS, och var en av de värsta i Fredsbevarare på iOS.

Lunnefågel. (Bild: Skärmdump)

Det tyder på att det kan vara besvärligt med nyare web tech, men så långt som vår dag-till-dag surfar gick, Lunnefågel verkligen imponerade på oss med sin flinkheten. På toppen av det, den har några riktigt intressanta funktioner, som gamepad overlay för att hjälpa till med din web spel, och den avancerade verktyg som sparar data som har individuella inställningar för bild-och videokvalitet.

Om du verkligen vill ha den snabbaste tiden sidan laddas ur det, Lunnefågel kan vara värt en titt (på Android), förutsatt att du inte behöver synkronisera alla dina saker över från datorns webbläsare. Det har fått tillräckligt med smarta funktioner förpackade bort att göra det till en anständig andra webbläsare har installerat på telefonen också, bara i fall att du behöver det.

Microsoft Kanten (Android, iOS)

  • App storlek: 66.9 MB (iOS)

Helt nya i striden, Microsoft Kanten har precis anlänt till Android-och iOS-enheter i beta form. Vem som helst kan registrera sig för att testa, men du behöver för att installera TestFlight på iOS, och ansluta sig till en väntelista för Android: Vi ville inte göra det till framsidan av Android kö i tid för denna artikel, men vi kan åtminstone lägga iOS-version av Kanten på webbläsaren genom sin takt.

Med tanke på det är fortfarande väldigt mycket work in progress, det finns anledning att vara optimistisk om Microsofts chanser, åtminstone i termer av rå benchmark-siffrorna—på iOS det kom upp i vår Fredsbevarare tester och andra i vår Basemark tester. Om du verkligen kommer att hitta det nog av en anledning att vilja växla över är en annan fråga dock.

Kanten. (Bild: Skärmdump)

Alla vanliga saker är här, från läsläge till bokmärken, men egentligen är den viktigaste försäljningsargument av Kanten på mobilen är bara hur intelligent det synkar med Kanten på skrivbordet. Om du använder Chrome eller Firefox över din stationära och mobila enheter, då några extra millisekunder hastighet förmodligen inte kommer att vara tillräckligt för att få dig att ge en Kant prova.

Åtminstone är det här för mobil nu, och långsamt förfall i form av både funktioner och stabilitet på Windows-10. Om du är en Microsoft regeringstrogna och vill använda Kanten som du hoppa mellan telefoner och datorer, så från våra tidiga intryck, appen kan hävda sig mot de bästa. Webbläsaren bör vara tillgänglig för vem som helst att prova innan alltför lång tid.

Vilken webbläsare app ska du använda?

En liten besvikelse med tanke på de timmar vi tillbringade benchmarking och att spela runt med dessa webbläsare, slutet slutsats var den vi trodde att vi skulle få innan vi började: Det passar med alla dina surfar liv synkroniserade mellan stationära och mobila överväger någon form av små hastighet öka eller udda cool eller unik funktion.

Det innebär att du förmodligen kommer att plocka Chrome eller Safari beroende på vilka enheter du använder och hur du investerat i Google eller Apple ekosystem. Med appar som Twitter och Facebook med sina egna integrerad webbläsare nuförtiden, och iOS vilket gör det knepigt att använda en annan webbläsare hur som helst, det finns ännu mindre anledning att byta till något annat.

I slutändan gillar Firefox och Opera behöver för att få användare som kör sina webbläsare på både datorer och mobila, och det är svårt att bryta dessa typer av vanor även om du kan peka på att ett riktmärke seger eller ett mörkt läge. Lunnefågeln är imponerande i vissa områden, men har ingen stationär motsvarande, för att uttrycka det som en nackdel mot den tunga appar här.

Det är fortfarande tidigt dagar för Microsoft Kanten på mobil, men det har den Windows-användare bas för att göra inbrytningar på marknaden, och dess apps ser polerad från vad vi har sett. Vi vill uppmuntra dig att regelbundet kolla in alternativa webbläsare på din mobil och se hur de passar dig, men vi kan inte lova att du kommer att hitta några övertygande skäl att byta till dem.

Hur man gör växla

Om, efter allt som du bestämmer dig för att Lunnefågel eller Kant eller någon av de andra är mer tilltalande än den webbläsare som kom med din mobila enhet än du behöver för att göra ett försök till en switch.

Apple är Apple, kan du inte byta den förvalda webbläsaren på iOS, en som öppnas när du klickar på en webblänk. Google inte erbjuder något av en lösning men: Om du har också fått Gmail för iOS installerat, tryck på meny-knappen (överst till vänster) sedan Inställningar, sedan Google Appsoch du kan ställa in länkar i Gmail öppnas i Chrome.

I lager versionen av Android, kan du ställa in din webbläsare genom att öppna Inställningar och sedan trycka på program och anmälningar, Avancerat, och sedan Standard apps: knacka på Webbläsare-app och för en lista med webbläsare som finns installerad på din enhet visas.

SHARE