5 Sätt att Sluta Spendera Så Mycket om att Skriva ut

26

Vi är sakta närmar sig länge målet för papperslösa kontor (och hemmakontor), men, tyvärr, vi är inte där ännu—och om du har en skrivare eller två installerat hemma kostnaderna snabbt kan rack upp. Men med lite tid och lite ansträngning kan du köra kostnaderna nere samtidigt som det fortfarande spottar ut sida efter sida med Mapquest riktningar eller FedEx etiketter.

1) bekanta dig med skrivarens inställningar

Bild: Skärmdump

Om du aldrig har fördjupat sig i dialogrutan med inställningar för din skrivare, nu är det dags att göra så, via Enheter som i Inställningarna i Windows eller Skrivare Och Skannrar i System Preferences (systeminställningar) på macOS. Det finns olika sätt du kan justera produktionen för att spara på bläck och minska dina kostnader, och om du gör mycket för att skriva ut då de besparingar som snabbt kan lägga upp.

Den exakta alternativ som finns tillgängliga varierar beroende på skrivaren, men de grundläggande som finns på alla modeller: möjligheten att skriva ut i utkastet till (eller super utkast) läge, som skär ner på mängden bläck som används och kan ibland göra saker som ser bleka, och möjligheten att skriva ut i svart och vitt, vilket kommer att undvika att använda dyr färg bläck alla tillsammans.

Både kommer att spara pengar i det långa loppet. Ditt val av skrivare kan väl komma med lite fler avancerade bläck-alternativen för att spara sin egen också.

2) åka runt och köpa i bulk

Bild: Skärmdump

Det är vanligtvis bäst att hålla sig med bläckpatroner som är godkända för din skrivare—de är tillverkade av samma tillverkare, eftersom de är de enda som är garanterat att det fungerar perfekt med den modell du har, men det finns vissa möjligheter för att spara pengar om du shoppa runt på olika online-butiker i stället för att köpa bläck direkt på webbplatsen (eller en stor låda butik som Wal-Mart eller Bästa Köp).

Att köpa i lösvikt kan också spara pengar i det långa loppet, även om det är ett större finansiella hit för att absorbera till att börja med (håll utkik efter speciella erbjudanden). Du kan använda märkeslös kassetter och patroner för ännu större besparingar (speciellt om kvalitet är inte avgörande), men se till att du gör din research noggrant först, och kolla recensioner från andra användare.

3) Välja papper och dubbelsidig utskrift

Bild: Skärmdump

Fundera på vem du skriva till: om de är kommer att vara glad tillräckligt med lägre kvalitet på papper och sedan kan du göra stora besparingar på vilken typ av papper du köper. Ett annat känt trick är att byta till dubbelsidig utskrift som skriver ut två sidor på ett ark av papper, om skrivaren kan hantera det. Du är ett effektivt sätt att halvera antalet bitar av papper som du behöver för varje upplaga.

Naturligtvis, vad du kan göra för att minska antalet ark kommer att hjälpa, från att minska teckenstorleken i dokument för att krympa ner flera ark för att passa på en sida. Inte alla dessa tricks kommer att vara lämpliga för alla dina utskriftsjobb, men om du har tänkt till det kan du väl kunna spara en liten bit av bläcket eller papperet längs vägen.

4) för att Uppgradera din skrivare och dela räkningar

Bild: Skärmdump

Dessa dagar kan du plocka upp trådlöst, nätverk-kompatibel skrivare väldigt billigt faktiskt utan att offra för mycket på kvalitet längs vägen. Om du har flera äldre skrivare knackar runt huset så kan det vara tid att konsolidera din utskrift drift och inrätta en central enhet som alla av din familjs datorer och telefoner kan länka till.

Det kommer att innebära några ekonomiska utlägg på kort sikt, men du bör få tillbaka med tiden, om du är alla delar på kostnaden för bläck och papper—kom ihåg laser är oftast billigare om du gör en hel del vanlig utskrift, annars gå för bläckstråleskrivare. Och om skrivaren är ansluten till ditt nätverk, kan du använda den från i stort sett var som helst.

5) Lägga ut din utskrift

Bild: HP

En mer radikal lösning skulle vara att bli av med din skrivare helt och hållet förlita sig på tryckerier (eller kanske vänner och grannar) för din framtida utskriftsbehov. Behöver du verkligen ha tillgång till en skrivare eller kan du ersätta dina utskrifter med andra alternativ (som de digitala biljetter som du kan skapa allt från flyg till spelningar på att dagens mobil-appar)?

Kontrollera med lokala butiker (och vänner och grannar) för att se vad de kommer att skriva ut för dig och vad deras handläggningstider är. Och kontrollera alltid förhandsgranska sidan, även om du har bråttom, innan de passerar dina filer till tryckeriet. Skicka ut ett misslyckat utskriftsjobb kommer att hamna kostar dig pengar, pengar som lätt kan sparas om du tar dig tid att kontrollera ditt arbete innan du skriver ut.

SHARE