Asus ZenFone 3 Deluxe Recension

47

Asus ZenFone 3 Deluxe Review

Introduktion

Vad som definierar ett flaggskepp smartphone? Fler gånger än inte, ett flaggskepp telefon definieras av ett otroligt högt pris. Enheter som till exempel Apples iPhone och Samsungs Galaxy S-serien är flaggskeppet i sortimentet och som sådan, som de bär med prislappar på $600 och upp. Men, som den senaste tiden har visat, ett flaggskepp smartphone för ett företag behöver inte nödvändigtvis utföra ett enormt pris.

OnePlus första skakade industrin 2014 med tillkännagivandet av OnePlus En – en smartphone med flaggskeppet specifikationer för ett mycket billigare pris. Detta skapade något av en explosion i smartphone-branschen, som vi har blivit allt ser mer och mer “flaggskepp” smartphones som kostar mindre än liknande produkter som vi har sett i det förflutna.

Den ZenFone 3 Deluxe är för närvarande den högsta-end smartphone som Asus säljer, vilket resulterar i att det är företagets flaggskepp. Den ZenFone 3 Deluxe har mycket att erbjuda till en kostnad som är mycket konkurrenskraftiga jämfört med samma-speced enheter, men det tar nog till bordet, eller gör det faller platt?

I rutan

 • Asus ZenFone 3 Deluxe
 • ZenEar hörlurar
 • USB A till UBS C laddkabel
 • AC-adapter
 • Garanti-och säkerhetsinformation

Design

En sofistikerad och genomtänkt design
På design sidan av saker och ting, ZenFone 3 Deluxe är en mycket sofistikerade och attraktiva platta av metall. Bredd på bara 7.5-millimeter och en vikt av 170-gram hålla telefonen både lätt och tunn, men inte för mycket så att det känns billigt gjort. De rundade hörnen både se och känna dig fantastisk och metall yta på toppen och botten ramar runt på skärmen visas ett cirkulärt mönster som ser helt fantastisk under rätt ljusförhållanden.

Asus ZenFone 3 Deluxe Review
Asus ZenFone 3 Deluxe Review Asus ZenFone 3 Deluxe Review

Tillsammans med sitt utseende, Deluxe hårdvara är också oerhört välbyggd och genomtänkt. Volymen rocker och power/lock-knappen på höger sida är både otroligt diskussion och känns bra att trycka på, den kapacitiva knappar på framsidan lyser upp när man trycker på den, och fingerprint sensor på baksidan av telefonen har samma rektangulära form som ses med flash och laser-assisted autofokus system som flankerar kvadrat-formade kamera.

Att fingerprint-sensor är ett bra komplement att ha, men det är något som vi verkligen har kommit att förvänta sig med en telefon i denna prisklass. Och, tyvärr, det fungerar inte alltid så bra. Jag tyckte ofta att jag behövde plats mitt finger perfekt i mitten av sensorn för att det ska fungera, som att ha mina fingeravtryck skannas på ännu en liten vinkel skulle prompt mig med ett meddelande på skärmen som säger att de Deluxe kunde inte få en korrekt behandling. Sensorn är otroligt snabb när det fungerar, men det inte fler gånger än det bör, särskilt för telefon som är tippad som Asus top-notch erbjuder.

Framifrån
|
Side view

Asus ZenFone 3 Deluxe

6.16 x 3.05 x 0,3 cm
156.4 x 77.4 x 7,5 mm
6.00 oz (170 g)

Asus ZenFone 3 Deluxe

Asus ZenFone 3 Laser

5.87 x 2.99 x 0,31 tum
149 x 76 x 7.9 mm
5.29 oz (150 g)

Asus ZenFone 3 Laser

OnePlus 3

6.01 x 2.94 x 0.29 tum
152.7 x 74.7 x 7.35 mm
5.57 oz (158 g)

OnePlus 3

Samsung Galaxy S7 edge

5,94 kr x 2.86 x 0,3 cm
150.9 x 72.6 x 7,7 mm
5.54 oz (157 g)

Samsung Galaxy S7 kanten

För att se telefoner i verklig storlek eller jämföra dem med andra modeller, besök vår Visuella Telefon Jämförelse sida.

Visa

Displayen är inte nödvändigtvis dåligt, men vi förväntar oss mer från Asus är grädden på moset
Framsidan av ZenFone 3 Deluxe är där du hittar luren massiva 5.7-tums skärm. Tillsammans med sina biffiga storlek, du är också att få en Super AMOLED-panel med en upplösning på 1080 x 1920. Displayen som helhet ser bra ut och bör få jobbet gjort för de flesta människor, men det är definitivt inte den bästa vi någonsin har sett heller.

Färgerna är fina och ljusa tack vare hög kontrast typ av AMOLED-teknik, men de är inte alltid den mest noggranna. Skärmen gör ett bra jobb på att få mycket ljus när man står inför direkt solljus eller andra ljuskällor, men den övergripande kvaliteten känns lite som saknar ibland, mest på grund av att något kallare än vad som behövs färger.

Visa avstånd och kvalitet

 • Skärmen avstånd
 • Färg diagram
Maximal ljusstyrka
(nits)och Högre är bättre
Minsta ljusstyrka (nits)Lägre är bättre Kontrast Högre är bättre Färgtemperatur (Kelvin) Gamma Delta E rgbcmy Lägre är bättre Delta E gråskala Lägre är bättre
Asus ZenFone 3 Deluxe 494
(Bra)
3
(Utmärkt)
omätlig
(Utmärkt)
7559
(Genomsnitt)
2.4 2.76
(Bra)
5.78
(Genomsnitt)
OnePlus 3 409
(Bra)
1
(Utmärkt)
omätlig
(Utmärkt)
8280
(Dålig)
2.08 7.42
(Genomsnitt)
6.84
(Genomsnitt)
Samsung Galaxy S7 kanten 493
(Bra)
2
(Utmärkt)
omätlig
(Utmärkt)
6586
(Utmärkt)
2.03 1.47
(Utmärkt)
2.62
(Bra)

Visa alla

 • Färgomfång
 • Färgåtergivning
 • Gråskala noggrannhet

CIE 1931 xy färgskala diagrammet representerar uppsättningen (område) av färger som en bildskärm kan reproducera sig med sRGB-färgrymd (markerad trekant) som tjänar som referens. Diagrammet ger också en visuell representation av en display färg noggrannhet. De små rutor över gränserna i triangeln är referenspunkter för olika färger, medan de små prickarna är de faktiska mätningar. Perfekt, varje punkt bör vara placerad på toppen av sin respektive torg. “X: CIE31” och “y: CIE31” värden i tabellen nedanför diagrammet anger positionen för varje mätning på sjökortet. “Y” visar luminans (i nits) för varje uppmätt färg, medan ‘Target Y’ är önskad ljusstyrka nivå för den färgen. Slutligen, ‘ΔE 2000″ är Delta-E värdet av den uppmätta färgen. Delta E-värden under 2 är perfekt.

Dessa mätningar görs med hjälp av SpectraCal är CalMAN kalibreringsprogrammet.

 • Asus ZenFone 3 Deluxe
 • OnePlus 3
 • Samsung Galaxy S7 kanten

Färg noggrannhet diagram ger en bild av hur nära en display är mätt färger är till deras referentiella värden. Den första raden har den uppmätta (faktiska) färger, medan den andra linjen har den referens (mål) färger. Ju närmare den faktiska färgerna är att de mål och kära, desto bättre.

Dessa mätningar görs med hjälp av SpectraCal är CalMAN kalibreringsprogrammet.

 • Asus ZenFone 3 Deluxe
 • OnePlus 3
 • Samsung Galaxy S7 kanten

Gråskala noggrannhet diagrammet visar om en display har en rätt vitbalans (balans mellan röd, grön och blå) över olika nivåer av grey (från mörkt till ljust). Ju närmare den Faktiska färgerna är att de Mål och kära, desto bättre.

Dessa mätningar görs med hjälp av SpectraCal är CalMAN kalibreringsprogrammet.

 • Asus ZenFone 3 Deluxe
 • OnePlus 3
 • Samsung Galaxy S7 kanten

Visa alla

SHARE