Maximera din mobil data med en mobil hotspot kan du lägga i fickan – bästa MiFi

106

MiFi eller mobil Wi-Fi är en fantastisk uppfinning, så att du kan ansluta flera Wi-Fi-enheter till en enda 4G-data SIM-och få online vart du än går. Vi förklarar hur att få bästa MiFi affär. Se också: Bästa data-SIM-erbjudanden.

Se också: Bästa Prylar Erbjudanden

Bästa MiFi 2017 STORBRITANNIEN: Vad är MiFi?

Du kanske har hört talas om MiFi innan, men det kanske var avses som en mobil Wi-Fi-router eller en mobil hotspot enheten. Det är en liten enhet som du lägger till en data-SIM, och det sedan visar att cellulära anslutning till ett trådlöst ad hoc-hotspot. Detta gör att du kan ansluta din telefoner, surfplattor och andra Wi-Fi-enheter till det som en trådlös router. Skillnaden är att du kopplar över ett cellulära anslutning snarare än ett bredbandsnät, utan 4G kan vara lika snabb som många hem Wi-Fi-nätverk. Se också: Bästa teknik för att ta semester 2017.

Bästa MiFi 2017 STORBRITANNIEN: Varför köpa MiFi? Fördelarna med en mobil hotspot

Du kan ansluta flera enheter: en Del MiFi enheter som gör att du kan ansluta 10 eller fler enheter till en enda hotspot, som kommer att arbeta ut en hel del billigare än att betala för en mobil dataanslutning för var och en av dessa enheter.

Du kan ansluta till Wi-Fi-bara-enheter till en mobil dataanslutning: Tabletter är bra att använda hemma, men vad händer om på tåget, på stranden eller vid poolen? För var du kan få en telefon signal, kan du använda MiFi att skapa ett trådlöst nätverk.

Du kan spara pengar på din nästa tablett: att Köpa en surfplatta med 4G-dataanslutning lägger runt £100 till priset av tabletten, och det är innan du överväga att månadsavgiften för dina data. Använda en del av pengarna till att köpa en MiFi istället och du kommer aldrig behöva köpa en 4G-surfplatta igen, eller basera dina inköp beslut om huruvida en cellulär alternativ som är tillgängliga.

Du kan minska roamingavgifter: de Flesta mobiloperatörer erbjuder fast avgift roaming då du är utomlands, vilket tillåter dig att ta ditt hem taxa med dig. I stället för att betala denna extra kostnad på alla dina enheter, stänga av dataroaming på dem och ansluta dem till en mobil hotspot. Du kommer betala avgiften endast en gång, men får alla dina produkter online.

Du kan undvika att använda långsam hotel Wi-Fi: På liknande sätt, för de hotell som fortfarande avgift för Wi-Fi kan du få barnen på nätet hela dagen och till en lägre kostnad än vad de efterfrågar. Ännu bättre, kan du undvika att använda samma nätverk som alla de andra gästerna, som vanligtvis är långsam och ofta har dålig signal i ditt hotellrum.

Du kan lägga till 4G-anslutning till en 3G-enhet: Om du fortfarande använder en telefon som inte har stöd för 4G-nätverk, MiFi kan du snabba upp din mobila internet-anslutning.

Du kan få snabbare nedladdningshastigheter: Även om din enhet redan stödjer 4G, du skulle kunna få snabbare ladda ner och uppladdningshastighet genom att byta till en MiFi som stödjer en snabbare anslutning.

Du kan dela lagring över din egen mobila nätverk: Om din MiFi stöder ett microSD-kort, kan du dela den lagring på alla dina enheter, vilket är särskilt praktiskt om de inte har stöd för mer lagring sig själva.

Se även: STORBRITANNIENS bästa mobila nät år 2017.

Bästa MiFi 2017: Som mobil router bör jag köpa?

När det gäller att välja en MiFi-enhet, har du två alternativ:

1. Du kan få en gratis eller till lågt pris MiFi från en mobiloperatör i gengäld för en fast månadsavgift abonnemang

2. Du kan köpa ett nätverk-olåst MiFi som du lägger till en data-bara SIM ditt val, med mycket lägre månatliga betalningar

Många människor kommer automatiskt att gå till sin mobiloperatör för en MiFi-enheten, eftersom det är en enkel lösning och du behöver inte betala något i förskott. Men detta är inte alltid den bästa idén.

Om du köper MiFi från en mobiloperatör det kommer att vara låst till nätverket, hindrar dig från att shoppa runt efter det bästa erbjudandet. Du kommer också troligtvis att betala över oddsen om du väljer att betala något på framsidan men binda dig till ett två-års kontrakt.

Till exempel, EE: s Fiskgjuse Mini 2 med 15 gb data är tillgänglig för gratis på £22-per-månad två-års plan. Under två år kommer du att betala £528. Som jämförelse, om du köper den mobila routern själv (de flesta är mellan £50 till £100), kan du få en data-bara SIM med samma 15 gb data från så lite som £18 per månad (Tre). Över två år betalar du endast £432 för dina data – men potentiellt mycket mindre om du inte behöver så mycket data. Ännu bättre, kan du teckna ett löpande månadsabonnemang, vilket tillåter dig att flytta på vid varje tid med bara 30 dagar i förväg.

Alla BRITTISKA mobiloperatörer levererar MiFi-enheter, men kom ihåg att inte alla MiFi-enheter är skapade lika och en som tillhandahålls av din mobiloperatör kan inte vara den bästa MiFi. Se även: Billigaste 4G-telefoner 2017.

7. Bästa MiFi 2017: Tre Huawei E5330

Tre säljer två mobila Wi-Fi-routrar, både från Huawei. Den E5330 är en grundläggande MiFi som bara stöder en 3G-nätet, men om du inte har tillgång till 4G där du bor kan det överklagas. På sin lägsta pris E5330 börjar på £8 per månad med 2 gb data på ett två-års kontrakt, men du kan få så mycket som 20 GB för £21 per månad på ett två-års kontrakt. Att välja pay as you go eller minska den avtalstid som ökar priset.

Huawei E5330

6. Bästa MiFi 2017: Vodafone Huawei R216 4G-Mobil Wi-Fi

Vodafone erbjuder är lika snabb, men inte riktigt lika bra som de från Tre eller EE, så att du endast ansluta upp till fem enheter på samma gång. Den R216 4G-Mobil Wi-Fi är av stort värde om du använder en hel del av uppgifter, om, med så mycket som 20 gb data tillgängliga för bara £20 per månad – och det är med någon initial avgift på ett 12-månaders plan. Om du inte använder en hel del av data då £10 per månad betalar du för bara 1 GB låter lite brant.

Vodafone R216

5. Bästa MiFi 2017: EE Fiskgjuse Mini 2

EE: s Fiskgjuse Mini 2 är en snygg MiFi som kommer med tre utbytbara färg band och en tyg påse. Det gör att du kan ansluta upp till 10 enheter på en gång, och har ett 1500mAh-batteri inuti för upp till 50 timmars batteritid i standby-läge. En fördel med att köpa från EE är anständigt-värde data utsläppsrätter och “dubbel hastighet 4GEE’ snabbt nätverk. Men låt dig inte luras av 100MB ledigt EU-data per månad – du kommer snabbt susa genom att när du använder Fiskgjuse Mini 2 utomlands.

Flera planer är tillgängliga för Fiskgjuse Mini 2, och EE rekommenderar £22-per-månad 15GB plan för vilka du betalar ingenting på framsidan. Alternativt, kan du även betala £39.99 förskott, då £20 per månad för samma 15 gb data på ett rullande 30-dagars kontrakt. Just nu är det kommer med en tre-månaders Nu TV-underhållning pass.

EE Osprey Mini 2

4. Bästa MiFi 2017: Tre Huawei E5573

Om du behöver 4G, ser i stället till Huawei E5573 från Tre. Den stöder upp till 150Mbps nedladdningshastigheter och 50 mbps uppladdning. Som med 3G-MiFi kan du ansluta den till 10 enheter. Priserna börjar från £9 per månad med 2 gb data på ett två-års plan, eller så kan du få upp till 20 gb för £22 per månad på ett två-års plan.

Huawei 4G

En stor fördel med att köpa från Tre är att om du ska åka utomlands Tre är att Känna sig Hemma policy kan du ansluta till webben med inga avgifter för roaming i flera utländska destinationer.

3. Bästa MiFi 2017 STORBRITANNIEN: O2 Huawei 4G Pocket Plus Hotspot

O2: s Huawei 4G Pocket Hotspot Plus erbjuder svindlande batteriets livslängd med upp till 500 timmar i standby-läge, eller så kan du använda den för att ladda upp din mobil när du kör ut ur saften med hjälp av den inbyggda bära kabel-cum-Micro-USB-kabel. Det stöder också ett microSD-kort, så att du kan dela lagring mellan anslutna enheter. En inbyggd LCD-skärmen visar användbar statistik, såsom signalstyrka och batteri.

Den ner sidan av O2 MiFi är dyrare data avgifter: för 10 gb data du kommer att betala £18 per månad, och det är med en upfront avgift på £19.99 på ett två-års plan. Du kan också köpa O2 MiFi för £80 på en PAYG grund.

O2 MiFi

2. Bästa MiFi 2017: TP-Link M7350

TP-Link är M7350 sitter på toppen av våra bästa MiFi diagram som den enda enhet som är network-olåst. Det innebär att även om du ska betala i förskott, så kan du välja vilken data affären från alla BRITTISKA operatören, och du är inte bunden till ett kontrakt. Det är utmärkt värde, och just nu är på erbjudande på Amazon för bara £69.16 (RRP £105.99).

TP-Link har stöd för alla tre BRITTISKA 4G LTE band, med upp till 150Mbps nedladdningshastigheter och 50 mbps uppladdning. Det kan skapa ett trådlöst nätverk för upp till 10 enheter, och som O2 MiFi stöder ett microSD-kort för delad lagring och har en LCD-som talar om för dig signal styrka, hur många enheter som är anslutna, hur mycket data du har använt dig av din totala gräns, plus att den återstående batterikapaciteten. Du kan också använda LCD-skärmen för att bläddra igenom en meny som vänder sig till sådana alternativ som det går att växla på eller stänga av dataroaming, växla mellan 2,4 – och 5 ghz-utgång och väljer mellan 4G -, 3G-eller en blandning av båda.

Ett sista alternativ visas en QR-kod som tar dig direkt till Google Play eller App Store för att ladda ner den tpMiFi app som låter dig hantera användare, ändra intervall, dela filer och läsa sms-meddelanden.

TP-Link är 2550mAh batteri bör vara god för upp till 10 timmar av 4G-anslutning, men varar dagar på standby.

TP-Link M7350 MiFi

1. Bästa MiFi 2017: GlocalMe U2

Den GlocalMe U2 är ett Indiegogo-projekt som erbjuder en mobil Wi-Fi-router som är helt olikt andra på marknaden. Det är bäst att frekventa resenärer som vill snabbt och billigt få online var som helst i världen, men det är en användbar enhet för hem också, särskilt för näringslivet som är trötta på att handskas med flagnande anslutningar till internet under resan och även i olika styrelserum de besöker. Med inbyggd kryptering U2 presenterar också en säkrare metod för att få online än att ansluta till potentiellt känsliga offentliga Wi-Fi-hotspots.

Den kan fungera som en standard Mi-Fi-enhet, dela dataanslutning på en mobil SIM-kort (network-olåst Glokala U2 accepterar både i full storlek och Micro-SIMs) med upp till fem enheter, men vad som är mer intressant om GlocalMe U2 är dess moln-SIM-funktionalitet. Du behöver inte infoga ett lokalt SIM-kort i denna mobil router för att få online i över 100 länder – att du helt enkelt lägga lite PAYG kredit på det eller köpa en data pack och bort du gå.

GlocalMe fungerar med flera operatörer inklusive AT&T, Sprint och Verizon, Orange, China Mobile, Vodafone, T-Mobile, O2, China Telecom och China Unicom, och stödjer ett brett utbud av anslutningsmöjligheter band. Eftersom det kommer automatiskt att ansluta till den bästa nätverk var du än befinner dig, kommer du ofta – som vi gjorde – att få online via U2 är snabbare än med din nuvarande SIM.

De flesta data-paket senaste 30 dagarna, och U2 själv kan hålla igång i upp till 12 timmar på en enda laddning, vilket bör lätt att power du genom en arbetsdag. När de 3 500 mAh batteri rinner ner laddningen är snabba (runt 3,5 timmar) under en 3A Micro-USB-anslutning.

Ursprungligen är ett Indiegogo-projekt, GlocalMe U2 är nu tillgänglig via Amazon i USA, där den kostar $129.99. Om du vill köpa en i STORBRITANNIEN kan du fortfarande göra det via sidan Indiegogo, där din $129 inköp kommer också att få dig en medföljande €20 top-up. Detta konverterar till omkring £104 i Sterling, plus frakt.

Läs våra fullständiga GlocalMe U2 recension

GlocalMe U2

Läs nästa: Bästa effekt banker 2017.

Följ Marie Brewis på Twitter.

Taggar:

  • Smartphones,
  • Internet
  • Apple,
  • Tabletter,
  • Android
SHARE