6 manieren voor het vinden en verwijderen van grote bestanden in Windows 10 om schijfruimte vrij te maken

410

Harde schijven – zelfs met een grote capaciteit schijven – kunnen snel vol deze dagen. Als uw laptop of PC met de melding dat de harde schijf vol is, dan kunnen we u helpen bij het vrij maken van schijfruimte in Windows 10 en oudere versies.

Als uw computer is ook traag is, kunt u weer een beetje meer snelheid met onze gids op 5 geweldige manieren om orde op uw PC of laptop.

Hoe om vrije ruimte op de harde schijf op Windows-10: harde Schijf opruimen

Windows heeft een aantal ingebouwde programma ‘ s die automatisch vinden en verwijderen van onnodige bestanden om schijfruimte vrij te maken.

De eerste keer is Disk Clean-up. Gewoon zoeken in het menu Start (als u Windows 8 hebt, zoeken op het startscherm). Dit zal je PC scannen een hoogtepunt ruimte die wordt gebruikt door tijdelijke bestanden, gedownload updates, cache-bestanden en de bestanden in de Prullenbak. Vink de selectievakjes om te verwijderen van sommige of alle van de bestanden.

U moet klik op de Clean-up van de systeembestanden knop om een diepere scan (u bepaald station – meestal C: – om te controleren of de systeem bestanden). Dit zal u laten verwijderen van oude versies van Windows die kan worden met scores van gigabyte.

Hoe om vrije ruimte op de harde schijf op Windows-10: Verwijderen van games en apps

Een relatief snelle en eenvoudige manier om ruimte vrij te maken is om programma ‘ s verwijderen die je niet nodig hebt of gebruikt. Vanuit het menu Start zoeken naar Configuratiescherm en dan op ‘een programma Verwijderen’. Klik hierop en u ziet een lijst van alles geïnstalleerd en u kunt de volgorde van de lijst door te klikken op ‘Maat’ te bestellen, zodat de programma ‘ s de meeste ruimte innemen op de top. Meestal worden deze games, maar voor sommige toepassingen kunt ook gebruik maken van meerdere gigabytes. U moet verwijderen ze één voor één, en het kan een tijdje duren, maar het kan een hoop ruimte op de schijf.

Er zijn bepaalde uninstaller programma ‘s die u kunt downloaden die kan verwijderen van meerdere programma’ s in één keer. Voor meer informatie, zie de Beste uninstaller programma ‘ s voor Windows.

U kunt zelfs verwijderen een aantal van Windows 10 ingebouwde apps om nog meer ruimte.

Hoe om vrije ruimte op de harde schijf op Windows-10: herstelpunten

Windows maakt herstelpunten automatisch, zodat u kunt terugkeren naar een vorige staat als er iets mis gaat na de installatie van een nieuwe driver of een programma. Deze maakt gebruik van schijfruimte, maar je kan instellen hoeveel ruimte systeemherstel gebruikt. Om dit te doen, zoeken in het Start-menu voor systeemherstel, klik er dan op wanneer het verschijnt. Het zal om het venster systeemeigenschappen op het tabblad systeembeveiliging. Klik op de knop instellen… te zien en te wijzigen hoeveel ruimte deze tool gebruikt. Het is onverstandig om het uitschakelen van het systeem bescherming als u geen herstelpunten moet iets mis gaan.

How to free up disk space on Windows 10

Tune-up utilities: het verwijderen van stuurprogramma ‘ s downloaden, dubbele bestanden en nog veel meer

Na Windows’ eigen programma ‘s kunt u downloaden van een overvloed aan programma’ s die wel een meer grondige zoeken, zoeken en verwijderen van nog meer onnodige bestanden. Ccleaner is een goede plek om te beginnen, want het is gratis, maar er zijn ook anderen die kunnen vinden van dubbele bestanden (zoals foto ‘ s en downloads) en verwijder de overtollige exemplaren. Is Auslogics Duplicate File Finder, maar er zijn vele anderen.

Hoe vindt u grote bestanden op uw harde schijf

Als je het bovenstaande advies opgevolgd, maar weet je niet waar te zoeken, u vindt de grootste afzonderlijke bestanden op uw harde schijf door het openen van de Verkenner (Windows Explorer in vorige versies) en het typen van ‘omvang:gigantische’ in de zoekbalk.

Dit zal een lijst van een boete, meer dan 128 MB in grootte, die u vervolgens kunt kijken via te vinden van grote bestanden, zoals downloads, de verouderde stuurprogramma ‘ s, back-ups en images. Echter, wees altijd voorzichtig en zorg ervoor dat u precies weet wat het is je verwijderen, omdat sommige bestanden kunnen stoppen met bepaalde programma ‘ s worden uitgevoerd als u die had verwijderd.

Natuurlijk, het is soms niet van grote individuele bestanden nemen ruimte, maar eerder mappen vol van veel kleine bestanden. In dit geval de beste optie is voor het downloaden van een klein programma dat scant uw computer om u te informeren welke bestanden en mappen de grootste overtreders.

Onze favoriete toepassing voor deze taak is een gratis programma, SpaceSniffer. Het vereist geen installatie, zodat enkel het programma en zal het scannen van uw gekozen HDD, en daarna visueel weergeven van uw schijf informatie met behulp van rechthoekige dozen; hoe groter het vak, hoe groter het bestand of de map. U kunt ook de weergave meer detail, of dubbelklik op elk vak uit te vouwen en uit te vinden welke bestanden of mappen binnen dat vak zijn de meeste ruimte innemen.

Als je eenmaal hebt vastgesteld welke bestanden en mappen zijn toegang tot de overtollige ruimte op uw schijf, kunt u deze verwijderen die u niet langer nodig hebt behulp van de File Explorer.

Hoe om schijfruimte in Windows 10: back-ups Verwijderen

Een andere manier om schijfruimte vrij te maken is om te controleren voor back-ups. Als u back-up software, het gebruik van de software (of kijk in de map waar het slaat bestanden) verwijderen van oude versies niet meer nodig zijn.

Hetzelfde geldt voor de iPhone en iPad back-ups. Deze kunnen maken van enorme bestanden die kunnen hog honderden gigabytes. Open iTunes, klik op de kleine drop-down menu aan de bovenkant links, kies Voorkeuren, klik vervolgens op Apparaten. Ziet u een lijst van back-ups, hoewel niet hoeveel ruimte ze bezetten. Doel alleen te houden van de meest recente één voor elk apparaat, maar wanneer u ook deze nemen te veel ruimte in, ze verwijderen en het maken van een nieuwe back-up van uw apparaat.

Een andere plaats om te controleren is uw map met Video ‘ s, en een on-demand video-software zoals de BBC iPlayer. Verwijderen van gedownloade video ‘s die u niet nodig hebt, en kopieer de persoonlijke video’ s naar een externe harde schijf.

Je zou ook graag lezen: Hoe te herstellen verwijderde bestanden gratis.

SHARE